Autonieuws

Kan een elektrische auto verandering brengen binnen mijn onderneming?

april 6, 2023

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar manieren om je bedrijf te verbeteren. Misschien heb je al nagedacht over het aanschaffen van een elektrische auto, maar vraag je je af of dit echt verandering kan brengen binnen je onderneming. In deze blog zal ik je laten zien hoe een elektrische auto kan bijdragen aan de verduurzaming van je bedrijf en waar je hulp kunt krijgen bij het aanvragen van een laadpas en het kiezen van de juiste laadpaal.

De voordelen van een elektrische auto voor de verduurzaming en imago van je bedrijf

Kan een elektrische auto verandering brengen binnen mijn onderneming? Het antwoord is ja! Het aanschaffen van een elektrische auto kan op verschillende manieren bijdragen aan de verduurzaming van je bedrijf. Ten eerste is een elektrische auto veel milieuvriendelijker dan een benzine- of dieselauto. Elektrische auto’s stoten namelijk geen schadelijke stoffen uit tijdens het rijden, wat de luchtkwaliteit ten goede komt. Daarnaast zijn elektrische auto’s ook stiller en comfortabeler dan auto’s met een verbrandingsmotor. Dit kan het rijcomfort van de bestuurder en eventuele passagiers ten goede komen.

Een ander voordeel van een elektrische auto is dat het kan bijdragen aan het imago van je bedrijf. Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid en willen graag zaken doen met bedrijven die hier ook aan bijdragen. Door te investeren in een elektrische auto laat je zien dat je als bedrijf bezig bent met duurzaamheid en het verminderen van je ecologische voetafdruk. Dit kan bijdragen aan een positieve perceptie van je bedrijf bij je klanten en stakeholders.

Het belang van goede hulp bij het aanvragen van een laadpas

Als je eenmaal hebt besloten om een elektrische auto aan te schaffen, is het belangrijk om een laadpas aan te vragen. Met een laadpas kun je je auto opladen bij openbare laadpalen en sommige semi-openbare laadpalen. Er zijn verschillende aanbieders van laadpassen, en het kan lastig zijn om te bepalen welke aanbieder het beste bij jouw behoeften past.

Gelukkig zijn er diverse websites en apps die je kunnen helpen bij het vergelijken van laadpassen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de tarieven per kilowattuur, de maandelijkse abonnementskosten en eventuele extra’s zoals de mogelijkheid om te laden in het buitenland. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de dekking van de laadpas. Niet alle laadpassen zijn namelijk geldig bij alle laadpalen in Nederland. Door een goede vergelijking te maken of hulp bij aanvragen laadpas in te schakelen kun je de laadpas vinden die het beste bij jouw behoeften past.

Naast een laadpas is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede laadpaal en hierbij kan goed laadpaal advies van pas komen. Als je een elektrische auto hebt, wil je deze natuurlijk zo snel en veilig mogelijk kunnen opladen. Het kan lastig zijn om te bepalen welke laadpaal het beste bij jouw behoeften past en daarom is het verstandig om advies te vragen aan een expert op het gebied van laadpalen.