Autonieuws

Jeep kondigt nieuwe generatie Compass aan

oktober 7, 2024

STLA Medium-platform

De nieuwe Jeep Compass komt te staan op het zeer flexibele STLA Medium-platform. Het model wordt verkrijgbaar met volledig elektrisch aandrijving, een hybride aandrijflijn en conventionele verbrandingsmotoren.

Marktintroductie nieuwe Jeep Compass

De nieuwe Jeep Compass beleeft zal zijn debuut in Europa. De productie start in de loop van 2025 in Melfi, Italië. In 2026 breidt de productie uit naar Noord-Amerika en de rest van de wereld. Jeep werkt achter de schermen ook aan een nieuwe generatie Renegade. Ook volgt er een nieuwe ‘mainstream SUV’. In de loop van 2025 start ook de levering van de Jeep Wagoneer S.

Toekomstplannen Jeep

Jeep Compass, hoe het begon

De eerste generatie Jeep Compass verscheen in 2006 als een compacte SUV. Het model poogde Jeep om een jongere doelgroep aan te spreken. In 2011 kreeg de Compass een facelift met een uiterlijk geïnspireerd op de Grand Cherokee. In 2017 verscheen de tweede generatie Compass. In de loop van 2021 kreeg de Compass een vernieuwde look en werd het interieur compleet herzien met moderne infotainmentopties en veiligheidsvoorzieningen. In 2025 is het dus tijd voor een compleet nieuwe generatie.

Jeep Compass