Autonieuws

Jeep Grand Cherokee keert terug naar Nederland

juli 6, 2022

Mede doordat de bpm de aanschafprijs ervan flink opdreef, zijn veel Amerikaanse auto’s in de loop der jaren van de Nederlandse markt verdwenen. Nu geëlektrificeerde aandrijving ook bij de Amerikanen wordt geïntroduceerd, maken een aantal modellen weer een terugkeer. De Ford Explorer bijvoorbeeld. Daarnaast werden auto’s als de Jeep Wrangler dankzij plug-in hybride-aandrijving flink goedkoper.

Ook de Jeep Grand Cherokee keert terug naar Nederland. Het vorige model werd hier ook wel geleverd, maar verdween in 2020 van de markt omdat hij door de bpm gewoon onverkoopbaar werd. Nu is er een volledig nieuwe generatie, die ook leverbaar is als plug-in hybride 4xe.


Plug-in hybride aandrijflijn

De basis van de plug-in hybride aandrijflijn wordt gevormd door een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor. In combinatie met de elektromotoren bedraagt het systeemvermogen 280 kW (375 pk) en het koppel bedraagt liefst 637 Nm. Daar kan je mee thuiskomen. Wellicht kom je zelfs thuis zonder een druppel brandstof te verbruiken, want de 17,3 kWh-batterij maakt een actieradius van tot 51 kilometer mogelijk (WLTP).

Prijzen 2022 Jeep Grand Cherokee

Nadat een tijdje geleden al de Launch Edition werd voorgesteld, zijn nu ook de overige uitvoeringen en bijbehorende Nederlandse prijzen bekend. De nieuwe Jeep Grand Cherokee is straks leverbaar vanaf 85.400 euro. Dat is nog steeds een flinke smak geld, maar het is alvast veel voordeliger dan het vorige model. Daarvan bedroeg de vanafprijs op een gegeven moment minstens een ton… De directe concurrent, de genoemde Ford Explorer, kost momenteel minstens 85.605 euro.

Uitvoeringen en uitrustingen Jeep Grand Cherokee

Bovendien is de nieuwe Jeep Grand Cherokee standaard al heel rijk uitgerust. Er zijn straks vier uitvoeringen: Limited, Trailhawk, Overland en Summit Reserve. Dat klinkt alvast indrukwekkend. ‘Instapmodel’ Limited is alvast standaard voorzien van full-led-verlichting, verwarmbare en geventileerde voorstoelen, uitgebreid Uconnect-infotainment met navigatie en 10,1-inch touchscreen.

Ook zijn er natuurlijk de nodige assistentie- en veiligheidssystemen. Voor op het asfalt, maar ook voor in het terrein. Het blijft natuurlijk een echte Jeep. Enkele highlights zijn de Quadra-Drive II 4×4-aandrijving, de Quadra-Lift-luchtvering en het Selec-Terrain-tractiemanagementsysteem met keuze uit de rijmodi Auto, Snow, Sand/Mud, Rock en Sport.


Ten opzichte van de Limited zorgt de Overland (vanaf 92.900 euro) vooral voor extra luxe en biedt de Trailhawk (vanaf 90.400 euro) vooral extra uitrustingen die in het terrein goed van pas komen. Topmodel Summit Reserve (vanaf 101.400 euro) laat op gebied van luxe niets meer te wensen over. Naast echt houten interieurafwerking en McIntosh High Performance Audio met 19 luidsprekers, krijg je dan zelfs een extra 10-inch touchscreen voor de voorpassagier.


Bestellen en levering Jeep Grand Cherokee

De nieuwe 2022 Jeep Grand Cherokee 4xe is per direct te bestellen en staat naar verwachting eind dit jaar bij de Nederlandse Jeep-dealers.