Achtergrond Autonieuws Interview

Jan liet iedereen lachen met zijn elektrische Volvo V70 met ‘laadtouw’ – INTERVIEW

november 23, 2022

Het verhaal achter deze fopactie

Op sociale media werd de foto van de Volvo van Jan duizenden keren gedeeld. Miljoenen mensen hebben de foto gezien. Maar wat is nu precies het verhaal erachter? Waarom besloot Jan om zijn Volvo V70 2.4T te parkeren op een EV-parkeerplaats en de boel te foppen met een groen ‘laadtouw’? Tijd voor een interview.

Alle normale parkeerplaatsen vergeven

“Het verhaal is eigenlijk vrij simpel. Ik werk op een schip en had beperkte tijd om even boodschappen te doen. Toevallig waren we in Zeeland. We hadden ongeveer twee uur de tijd. Ik kocht netjes een parkeerkaartje voor twee uur, alleen waren alle parkeerplaatsen voor normale auto’s vergeven. Alles stond vol. Er waren nog wel vier mooie EV-plaatsen vrij waar geen enkele andere auto stond. Dus ik dacht, ik ga gewoon een poging wagen”, legt Jan uit.

Een touw als laadkabel

“Ik probeerde omstanders te foppen, want wellicht keek handhaving met een vlugge blik richting mijn Volvo. Want geef toe, als je snel kijkt, lijkt zo’n touw heel sterk op een laadkabel. We kwamen na een klein uurtje terug bij de V70 om onze weg te vervolgen. Maar helaas hadden handhavers de Volvo al opgemerkt. De boete zat al mooi geklemd onder de ruitenwisser. Ik heb de handhavers zelf niet gezien, die waren alweer vertrokken.”

Jan Geerts met zijn Volvo V70

Lachen

Kennelijk kon Handhaving Middelburg zelf ook wel lachen om de originele parkeeractie van Jan, want een foto van de Volvo met ‘laadtouw’ werd al snel gedeeld op hun Instagram. “Toen ging het snel”, zegt Jan. “De foto werd opgepakt door AutoRAI.nl en al snel door andere automotive titels in Nederland. M’n telefoon stond roodgloeiend. Ik kreeg van al mijn vrienden berichten dat de V70 met ‘laadtouw’ viral ging. Dat was erg leuk. Volgens mij heb ik heel wat mensen laten lachen en dat vind ik het belangrijkste.”

“Ik nam zelf het risico”

Overigens kon niet iedereen de parkeeractie van Jan waarderen. Op sociale media waren de reacties soms niet mild. “Ik nam zelf het risico. Die V70 past echt niet in mijn broekzak. Ergens is het ook een beetje asociaal natuurlijk, dus ik snap de boete en sommige reacties van mensen op sociale media wel.”

Jan Geerts met zijn Volvo V70

Hoe hoog is de parkeerboete?

De parkeerboete bedraagt naar verwachting 100 euro plus 9 euro administratiekosten. Jan: “De parkeerboete moet ik overigens nog ontvangen van het CJIB. Maar als ik hem ontvangen heb betaal ik hem met veel plezier, ook al ga ik volgende keer niet weer met mijn Volvo op een EV-parkeerplaats staan hoor, haha. Ik vond het voor deze keer wel genoeg. Het belangrijkste vind ik dat ik volgens mij heel veel mensen heb laten lachen.”

Een elektrische Volvo dan maar?

Jan gaat zijn Volvo met benzinemotor overigens niet inruilen voor een elektrische auto zodat hij een volgende keer wel kan parkeren op een EV-parkeerplaats. “Ik ben nog veel te blij met mijn V70, dus die blijft nog wel even.”