Achtergrond Autonieuws

Jaguar Land Rover en Meridian Audio blijven partners

juli 1, 2024

JLR en Meridian

JLR werkt al sinds 2010 samen met de in Cambridge gevestigde audiospecialist Meridian. De audiosystemen zijn terug te vinden in alle modelfamilies van JLR: Range Rover, Defender, Discovery en Jaguar.

Modern Luxury

Het idee is dat door intensievere samenwerking tussen de twee partijen dat Meridian in staat om in een nog vroeger ontwikkelingsstadium een ​​bijdrage te leveren aan het ontwerp van nieuwe JLR-modellen. Dit is volgens JLR van cruciaal belang naarmate de Modern Luxury-elektrificatieplannen van JLR steeds meer vorm krijgen.

Jaguar Land Rover en Meridian
Jaguar Land Rover en Meridian

Meridian Signature Sound audiosysteem

Het huidige hoogtepunt van Meridian-audiotechnologie is te vinden in Range Rover modellen met het Meridian Signature Sound audiosysteem. Dit systeem, met een vermogen van 1.600 W, beschikt over 35 luidsprekers, waaronder twee luidsprekers van 20 W in de vier primaire hoofdsteunen.

Range Rover Tailgate Event Suite

De samenwerking tussen JLR en Meridian leverde nog een innovatie op: de optionele Range Rover Tailgate Event Suite. Deze beschikt over vier extra achterluidsprekers, zodat het entertainmentsysteem ook optimaal werkt terwijl de achterklep is geopend. Waarom zou je dat willen? Volgens JLR is het perfect om te socializen. Wij noemen het vooral een luxeprobleem.