Autonieuws

Jaguar F-Type 75: einde van F-Type in zicht

oktober 11, 2022

Modeljaar 2024 sluit carrière Jaguar F-Type af

Ter gelegenheid van het laatste modeljaar van de Jaguar F-Type en 75 jaar Jaguar-sportwagens kunnen klanten voor modeljaar 2024 kiezen uit nieuwe speciale edities: de Jaguar F-Type 75 en F-Type R 75. Uniek aan deze uitvoeringen zijn subtiele badges op de zijschermen en de kleur Giola Green metallic.

20-inch wielen

Elke uitvoering is standaard voorzien van 20-inch velgen. De uitvoeringen F-Type 75 en F-Type R 75 onderscheiden zich met respectievelijk Gloss Black vijfspaaks velgen en Gloss Black & Contrast Diamond Turned Finish tienspaaks velgen. De F-Type R 75 is uitgerust met speciaal ontwikkelde Pirelli P Zero-banden in de maat 265/35 ZR 20 voor en 305/30 ZR 20 achter.

Geoptimaliseerd onderstel

Het onderstel van de Jaguar F-Type 75 en F-Type R 75 is verder verbeterd met wieldragers achter van lichtgewicht, vormvast gegoten aluminium. Die zorgen samen met de grotere wiellagers voor beter contact met het wegdek. Voor de F-Type R 75 is dit aspect nog verder geoptimaliseerd door toepassing van nieuwe bovenste fuseekogels, die wielvlucht en sporing nog verder verbeteren. Beide versies hebben een elektronisch gestuurd achterdifferentieel (EAD).

Andere kleuren voor badges

Jaguar heeft voor het laatste modeljaar van de F-Type – vanaf begin 2023 – ook wat zaken aangepast aan de badges. De kleur van de naafdop in de velgen en de badge in de grille zijn nu zwart in plaats van rood. De R- en R-Dynamic-badges zijn nu zwart en grijs in plaats van rood en groen.

Actief uitlaatsysteem

Elke motorvariant is standaard voorzien van een inschakelbaar actief uitlaatsysteem, dus ook de F-Type met viercilinder. Het voor de Jaguar F-Type kenmerkende uitlaatgeluid bij hoge toerentallen en gas los is gebleven.

Quiet Start-functie

Klanten die voor de V8 kiezen, profiteren van de Quiet Start-functie. Daarmee maakt de motor een subtieler, verfijnder geluid tijdens het starten. Elektronisch gestuurde bypass-kleppen in de achterste uitlaatdemper gaan pas open bij een bepaalde druk en laten dan het kenmerkende brullen horen. Desgewenst is de Quiet Start-functie uit te schakelen door de Dynamic Mode in te schakelen of door vóór het starten op de knop van het actieve uitlaatsysteem te drukken.

Levering Jaguar F-Type 75 start in januari 2023

De eerste exemplaren van de F-Type modeljaar 2024 worden afgeleverd in januari 2023. In dit jaar is het 75 jaar geleden dat Jaguar zijn eerste sportauto, de XK120, presenteerde. Dan nadert Jaguar ook een keerpunt in zijn geschiedenis, want vanaf 2025 produceert het uitsluitend volledig elektrische modellen. Jaguar produceert de F-TYPE modeljaar 2024 in zijn fabriek in Castle Bromwich (VK).

Leverbare uitvoeringen Jaguar F-Type in Nederland zijn:

De F-Type is leverbaar vanaf 106.686 euro. De F-Type 75 is beschikbaar vanaf 150.688 euro.