Autonieuws

Isotta Fraschini is terug van weggeweest, huh wie?

december 7, 2022

Van circuit naar de straat

“Isotta Fraschini is terug in de automotive-wereld en begint opnieuw vanaf het circuit, precies zoals 120 jaar geleden met als doel om de straat te bereiken!” Met die woorden maakt het bedrijf uit Milaan zich gereed voor de toekomst.

Samenwerking met Michelotto Engineering

Isotta Fraschini maakt een comeback dankzij een samenwerking met Michelotto Engineering, een bedrijf uit Venetië. Michelotto is een bekend partner van Ferrari in de GT-racerij. De LMH-racer wordt in februari 2023 in Milaan gepresenteerd. Het circuitdebuut vindt plaats tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps, het derde evenement op de WEC 2023-kalender. Uiteraard staat deelname aan de 24 Uur van Le Mans ook op de agenda in 2023.

Isotta Fraschini LMH

Automerk uit Milaan

Het ontwikkelen van raceauto’s, naast elegante straatauto’s, is altijd een integraal onderdeel geweest van het DNA van het Milanese merk, waardoor Isotta Fraschini over de hele wereld bekendheid kreeg. Vraag nu echter een omstander op straat naar Isotta Fraschini en je krijgt gegarandeerd vraagtekens. Maar dat moet veranderen. Door deelname moet het merk weer op de wereldkaart verschijnen met als doel om op de langere termijn ook straatauto’s te ontwikkelen. Het merk mikt op “diverse auto’s voor op de weg”, inclusief een hypercar met twee zitplaatsen op basis van de WEC-racer.

Over Isotta Fraschini

Bekende modellen van Isotta Fraschini zijn de Tipo 8A, Tipo 8B, Tipo 8C en de Tipo D (racer). Het bedrijf hield zich ook bezig met motoren voor schepen, vliegtuigen, treinen en de industrie. De Italiaanse firma was altijd bijzonder snel met het implementeren van nieuwe technieken. Zo leverde Isotta Fraschini als een van de eerste merken auto’s aan met remmen op alle wielen en hadden de achtcilindermotoren bovenliggende nokkenassen.

Isotta Fraschini Hypercar – Technische gegevens

Isotta Fraschini