Achtergrond Autonieuws Autosport

Iconische Mazda 787B naar Le Mans: geeft demonstraties!

mei 27, 2023

Mazda 787B

De Mazda 787B, aangedreven door een rotatiemotor met vier rotoren, werd de eerste Japanse auto die in 1991 de 59e 24 uur van Le Mans won. De ACO (Automobile Club de l’Ouest), de organisator van het evenement, heeft Mazda uitgenodigd voor deze demonstratierun. De auto wordt op 9 en 10 juni bestuurd door Yojiro Terada, die het record van 29 deelnames aan Le Mans op zijn naam heeft staan.

Publieksoptreden legendarische Mazda

Om de honderdste verjaardag van de 24 uur van Le Mans te vieren, worden de winnende racewagens van de vorige jaren van 1 juni tot 2 juli tentoongesteld in het Museum van Le Mans, vlakbij het Circuit de la Sarthe. De Mazda 787B zal ook deelnemen aan demonstratieruns op het korte circuit in de avonden van 9 en 10 juni, voordat de 24-uursrace begint.

De demonstratierun is over het hele circuit en zal plaatsvinden samen met andere iconische Japanse Le Mans-winnaars van Toyota Motor Corporation/TOYOTA Gazoo Racing. De Mazda 787B staat ook gepland voor een demonstratie tijdens de Le Mans Classic van 30 juni tot 2 juli.

Mazda 787B

Japan Endless Discovery

Tijdens de Le Mans Centennial Raceweek is er ook een thematentoonstelling genaamd ‘Japan Endless Discovery’, een samenwerking tussen de Japanse Nationale Organisatie voor Toerisme (JNTO), Toyota en Mazda. Naast het bevorderen van inkomend toerisme naar Japan voor toeschouwers van de 24 uur van Le Mans, zullen de Japanse initiatieven voor koolstofneutraliteit worden tentoongesteld en zal Mazda de MX-30 e-Skyactiv R-EV (Europese specificatie) presenteren, uitgerust met de nieuwste rotatiemotortechnologie die als elektrische generator dient.

De 91e race wordt gehouden op het circuit van Le Mans Sarthe in Frankrijk van 7 tot en met 11 juni 2023.Mazda 787B


Mazda 787B