Autonieuws

Hyundai Tuscon krijgt facelift: dit is er nieuw

juni 10, 2024

2024 Hyundai Tucson

Het hing al een tijdje in de lucht: de gefacelifte Hyundai Tucson. Twee jaar geleden kreeg het model in Korea al een flinke update, dus het was slechts een kwestie van tijd voordat de Tucson in Europa ook een serie grote upgrades zou ontvangen. Aan de buitenkant herken je het vernieuwde model aan nieuwe bumpers, skidplates, velgen en een hertekende grille. Geen schokkende veranderingen dus. Binnenin is het een ander verhaal.

Een donkergroene Tucson SUV geparkeerd op een lichtgekleurd oppervlak voor een modern gebouw met metaalgrijze buitenmuren.
Een donkergroene Tucson SUV geparkeerd op een lichtgekleurd oppervlak voor een modern gebouw met metaalgrijze buitenmuren.

Fysieke knoppen

Het interieur is volledig vernieuwd. De twee losse displays uit het vorige model zijn vervangen door twee naadloos aansluitende schermen, waardoor het lijkt alsof er één groot scherm is. Deze opzet kennen we al van de IONIQ 5 en IONIQ 6. Ook hier gaat het om twee 12,3-inch schermen. Daarnaast hebben de aanraakgevoelige knoppen voor de klimaatcontrole plaatsgemaakt voor fysieke knoppen. Terwijl veel merken juist fysieke knoppen uit hun interieur weren, introduceert Hyundai ze dus weer. Een ontwikkeling die wij alleen maar kunnen toejuichen. Verder zijn er meerdere USB-C poorten aanwezig en kan de Tucson draadloze updates ontvangen.

De nieuwe Hyundai Tucson beschikt over een modern auto-interieur met een digitaal dashboard, een strak ontwerp en een touchscreen middenconsole met klimaatregeling en media-opties. Zwart lederen stoelen en sfeerverlichting accentueren de nieuw gefacelifte ruimte.
De nieuwe Hyundai Tucson beschikt over een modern auto-interieur met een digitaal dashboard, een strak ontwerp en een touchscreen middenconsole met klimaatregeling en media-opties. Zwart lederen stoelen en sfeerverlichting accentueren de nieuw gefacelifte ruimte.

Hybrid en PHEV

De vernieuwde Hyundai Tucson komt in twee smaken: Hybrid en Plug-in Hybrid. Beide varianten worden aangedreven door een nieuwe 1.6 T-GDI Smartstream-benzinemotor, gecombineerd met een krachtige elektromotor. Voor de Hybrid betekent dat een 1.6 T-GDI-motor gekoppeld aan een 60 pk sterke elektromotor, gevoed door een 1,49 kWh accu, goed voor een systeemvermogen van 215 pk en 350 Nm. De Plug-in Hybrid krijgt een extra boost met een 91 pk kW elektromotor en een 13,8 kWh batterij, wat zorgt voor 252 pk en 350 Nm systeemvermogen. Beide versies zijn voorzien van Hyundai’s Continuously Variable Valve Duration-techniek (CVVD), wat volgens het merk zorgt voor verbeterde motorprestaties en een lager verbruik. De PHEV is voortaan leverbaar met voorwiel- of vierwielaandrijving, terwijl hij voorheen alleen als AWD in de prijslijst stond.

Een groene Hyundai Tucson, voorzien van een nieuwe facelift, staat op een zonnige dag geparkeerd naast een modern gebouw. Op het kenteken staat "OF HY 861E.
Een groene Hyundai Tucson, voorzien van een nieuwe facelift, staat op een zonnige dag geparkeerd naast een modern gebouw. Op het kenteken staat “OF HY 861E.

Veiligheid voorop

Hyundai blijft ook innoveren op het gebied van veiligheid. De vernieuwde SUV is voorzien van zeven airbags, inclusief een tussen de voorstoelen, en geavanceerde rijassistentiesystemen zoals Surround View Monitor, Highway Driving Assist, Safe Exit Warning en zijwindstabiliteitscontrole.

N Line

De Hybrid en Plug-in Hybrid zijn voortaan ook verkrijgbaar als N Line, de topuitvoering met een sportief design geïnspireerd op autosport. Kenmerken zijn onder andere agressievere bumpers, exclusieve 19-inch lichtmetalen velgen, sideskirts in carrosseriekleur en rode accenten. Het interieur heeft suède/lederlook bekleding met rode stiksels, een sportstuurwiel, aluminium pedalen en diverse veiligheidsfeatures. In totaal zijn er uitvoeringsniveaus: i-Motion, Comfort, Comfort Smart, N Line Edition, Premium en dus de N Line.

De vernieuwde Hyundai Tucson staat deze zomer in de showroom en is er vanaf 43.995 euro. De hele prijslijst staat hier.

Een witte Hyundai Tucson SUV staat geparkeerd op een schone, zonovergoten stoep voor een modern, donker gekleurd gebouw. Op het zichtbare kenteken staat "OF-HY 882".
Een witte Hyundai Tucson SUV staat geparkeerd op een schone, zonovergoten stoep voor een modern, donker gekleurd gebouw. Op het zichtbare kenteken staat “OF-HY 882”.