Autonieuws

Hyundai Sonata is een voordelige Lucid Air

maart 29, 2023

Hyundai Sonata

Je ziet hem nooit meer in Nederland: de Sonata. Hyundai haalde hem lang geleden van de markt in ons land, maar onder meer in Amerika staat hij nog gewoon in de showroom. De afgelopen generaties waren een artikel vaak niet waard, maar de vernieuwde versie valt op in positieve zin. De Koreanen hebben hem namelijk helemaal strakgetrokken – bijna letterlijk – en het resultaat mag er zijn.

Sensuous Sportiness

Op zijn neus zit het hypermodern smoelwerk dat we al van de nieuwe Kona kennen, met een doorgetrokken horizontale lichtbalk, die over de gehele breedte van de voorzijde loopt. De koplampen zijn helemaal aan de zijkanten van de voorbumper geplaatst. Hierdoor lijkt de Sonata optisch breder én dus lekker stoer. Ook aan de achterkant loopt een grote doorgetrokken led-strip. Bij Hyundai noemen ze de retro-futuristische designtaal Sensuous Sportiness.

Nieuw scherm

In het interieur plaatst Hyundai een gebogen horizontale display dat een 12,3-inch digitaal instrumentarium combineert met een tweede 12,3-inch infotainment scherm. Deze setup kennen we in Europa nog niet. In de Ioniq 5 en Ioniq 6 zitten weliswaar twee schermen strak naast elkaar, maar die zijn niet naar de bestuurder toe gebogen.

Niet naar Europa

De kans dat de auto naar Europa komt is – mede dankzij het ontbreken van een elektrische aandrijflijn – extreem klein. Het gebogen display komen we wellicht over een aantal jaar wel tegen in Europese Hyundai-modellen.

Bekijk ook: