Autonieuws

Hyundai-rijders hebben geen laadpas meer nodig

juni 16, 2023

Plug & Charge

Met het Plug & Charge-systeem kunnen Hyundai-rijders voortaan makkelijker hun auto opladen. De bevestiging die nodig is om de laadsessie te starten, vindt voortaan automatisch en rechtstreeks plaats tussen de auto en het laadpunt, zonder dat daarvoor een laadpas of een speciale app op de smartphone vereist is.

Ioniq 6

Op dit moment is de Ioniq 6 de eerste Hyundai elektrische auto die het Plug & Charge-system ondersteunt. In de toekomst zal Plug & Charge ook beschikbaar zijn voor andere Hyundai modellen, zoals de Ioniq 5 en de nieuwe Kona Electric. Met Plug & Charge is het niet alleen eenvoudig om op te laden, maar ook om te betalen. Er is geen handmatige authenticatie meer nodig met een app of laadpas.

Ionity

Niet alleen de auto, maar ook de laadpaal moet geschikt zijn om Plug & Charge te gebruiken. Hyundai werkt onder meer nauw samen met Ionity en Digital Charging Solutions, twee belangrijke spelers op het gebied van (digitale) laadoplossingen. Met de Charge myHyundai-app kunnen bestuurders van een elektrische Hyundai zoeken naar oplaadpunten, diverse filteropties toepassen (zoals type stekker, laadsnelheid, toegangstype) en in real-time updates ontvangen over laadtarieven en de beschikbaarheid van laadpunten.