Autonieuws

Hyundai Ioniq 6 heeft aanzienlijke actieradius

oktober 5, 2022

Maximale actieradius Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 kan volgens de WLTP-testcyclus maximaal 614 kilometer afleggen op één acculading. Daarmee komt de Ioniq 6 ruim 100 kilometer verder dan de Ioniq 5, waarmee de Ioniq 6 zijn E-GMP-platform deelt. Die enorme actieradius geldt uiteraard niet voor alle versies van de Ioniq 6. 614 kilometer ga je namelijk alleen kunnen realiseren als je kiest voor de Long Range met achterwielaandrijving en 18-inch wielen. De capaciteit van het accupakket bedraagt in dat geval 77,4 kWh en het stroomverbruik komt dan in theorie uit op 14,3 kWh per 100 kilometer.

Als je 18-inch een wat te kleine wielmaat vindt, moet je behoorlijk inleveren als het gaat om actieradius. Met 20-inch wielen komt de Ioniq 6 Long Range 2WD namelijk nog ‘maar’ 545 kilometer ver.

De meest efficiënte Ioniq 6

De Long Range 2WD heeft weliswaar de grootste actieradius binnen het Ioniq 6-aanbod, maar is qua stroomverbruik niet de meest efficiënte versie. Die eer is voorbehouden aan de Ioniq 6 Standaard met zijn kleinere accu van 53 kWh. Het stroomverbruik van deze variant is met 13,9 kWh per 100 kilometer nog net wat lager dan dat van de Long Range. Door de kleinere accu kom je wel wat minder ver, maar een actieradius van 429 kilometer is nog steeds niets om je voor te schamen.

Alle versies

Bovenaan de rangorde van het Ioniq 6-aanbod staat de Long Range met vierwielaandrijving. Deze 325 pk en 605 Nm sterke topversie met twee elektromotoren komt maximaal 583 kilometer ver, waarmee hij op het vlak van actieradius dus wat moet toegeven op de 2WD. Hieronder vermelden we alle versies van de Ioniq 6 met de bijbehorende actieradius.