Autonieuws

Hyundai IONIQ 5 N: dit is de Nederlandse prijs!

november 30, 2023

Hyundai IONIQ 5 N: een EV voor de petrol heads

“Met de IONIQ 5 N gaat Hyundai graag de uitdaging aan petrol heads te verwelkomen die niet alleen het grote aantal pk’s (650) weten te waarderen, maar die ook het geluid en het schakelgedrag van een high-performance auto zoeken”, aldus Hyundai Nederland.

Nieuwe elektrische N-modellen

De IONIQ 5 N is het nieuwste technologische hoogstandje van Hyundai N. De ervaringen die Hyundai N opdoet met de IONIQ 5 N zullen in de toekomst terug te vinden zijn in nieuwe EV’s van het merk, met als strategisch doel Hyundai’s algehele concurrentiepositie te vergroten. De IONIQ 5 N is de eerste stap in deze strategische verschuiving, met daaropvolgend andere nieuwe elektrische N-modellen.

Slechts één uitvoering van Hyundai IONIQ 5 N

De Hyundai IONIQ 5 N is leverbaar in één uitvoering: een full-option variant. Alles zit er standaard op, denk aan 21-inch gesmede lichtmetalen velgen, 275/35 R21 Pirelli P-Zero-banden, glanzend zwarte kunststof bumperskirts, een N-achterspoiler met led-remlicht en N-kuipstoelen met verlicht N-logo. Optioneel kan nog wel worden gekozen voor een Vision-panoramadak, maar heel goed voor het zwaartepunt is dat niet.

Hyundai IONIQ 5 N

Prestaties IONIQ 5 N

Anders dan de reguliere IONIQ 5 die verkrijgbaar is met keuze uit twee batterijpakketten (58 kWh en 77,4 kWh), krijgt de IONIQ 5 N een 84 kWh-accupakket. De voorste elektromotor levert 166 kW (226 pk) en is samen met de 282 kW (383 pk) sterke elektromotor op de achteras goed voor een systeemvermogen van 448 kW (609 pk). In de N Grin Boost-modus perst de IONIQ 5 N er 478 kW (650 pk) uit, wat goed is voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 3,4 seconden.

De functie N Grin Boost maximaliseert de acceleratie met een vermogenstoename gedurende 10 seconden en N Launch Control biedt drie verschillende tractieniveaus voor de snelst mogelijke start, waardoor de bestuurder de auto kan lanceren als een professionele racebolide. Track SOC (State of Charge) berekent automatisch het batterijverbruik per circuitronde.

Tien carrosseriekleuren

In totaal zijn er tien carrosseriekleuren, waarvan twee exclusief voor Hyundai N: Performance Blue en Performance Blue Matte.

Hyundai IONIQ 5 N


Hyundai IONIQ 5 N