Autonieuws

Hypercar Peugeot 9X8 gewoon te koop voor iedereen dankzij LEGO Technic

april 23, 2023

Schaal 1:10

De ontwerpteams van LEGO Group en Peugeot Sport hebben samen een nauwkeurige miniatuur in de schaal 1:10 gemaakt van de 9X8 hypercar. Het LEGO-model is voorzien van een exact op schaal nagemaakte versie van de elektrische versnellingsbak met zeven verzetten én van de unieke deuren van de vierwielaangedreven hypercar.

Glow-in-the-dark lichtelementen

De miniatuur-9X8 heeft hetzelfde profiel als de echte 9X8 en onderhuids zijn fantastische details te vinden, zoals de krachtige V6-motor en de wielophanging. Het geheel wordt afgemaakt door glow-in-the-dark lichtelementen om de spanning van het racen perfect te vangen.

Afmetingen Peugeot 9X8 LEGO Technic

Wanneer de nieuwste toevoeging aan de LEGO Technic-serie volledig is opgebouwd, is het model ruim 50 cm lang, 22 cm breed en 13 cm hoog. De LEGO-versie van de hypercar is vanaf 1 mei 2023 te bestellen via LEGO Stores, www.lego.com en via het dealernetwerk van Peugeot.

PRODUCTINFORMATIE: (Item #42156)

Leeftijd: 18+
Afmetingen: ruim 13 cm hoog, 50 cm lang en 22 cm breed.
Productnaam: LEGO Technic PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar
Aantal stenen: 1.775
Prijs: 199,99 euro

Kasper René Hansen, ontwerper bij LEGO Group, zegt: “Onze twee merken komen samen in een product dat een nieuw tijdperk van hybride racen en techniek viert. Het was niet eenvoudig om de vormen en details van zo’n elegante raceauto te vangen met LEGO Technic-elementen, maar het is gelukt. Het was een eer om samen met Team Peugeot TotalEnergies het creatieve proces aan te gaan en ik ben er trots op dat we samen de hypercar in LEGO Technic-hebben gerealiseerd.”

Olivier Jansonnie, Technical Director PEUGEOT Sport, zegt: “Onze technische samenwerking met de LEGO Group begon in januari 2022, dat was vijf maanden vóór de onthulling van de PEUGEOT 9X8. Het duurde een jaar om het project volledig te ontwikkelen met zowel het technische als het ontwerpteam, zodat we de kenmerkende details van de PEUGEOT 9X8 direct konden overzetten naar het LEGO Technic-model. Het was voor beide merken heel belangrijk om een zo realistisch mogelijk model te maken. PEUGEOT, Peugeot Sport en de teams van LEGO hadden talrijke vergaderingen over hoe de ophanging en de hybridesystemen konden worden nagemaakt. We danken de LEGO Group voor dit project; we zijn heel trots en bovenal onder de indruk van het eindresultaat. Het is mooier geworden dan we ons hadden kunnen voorstellen.”

Peugeot 9X8 LEGO Technic