Autonieuws

Hybride technologie in Toyota Corolla Cross nu toegankelijker

april 4, 2023

Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid

De Toyota Corolla Cross was tot op heden alleen als 2.0 High Power Hybrid met 145 kW (197 pk). De 1.8 Hybrid levert met 103 kW (140 pk) aanzienlijk minder vermogen, maar is ook een stuk goedkoper. De prijzen beginnen namelijk bij 37.295 euro, daar waar de extra krachtige hybride aandrijflijn minimaal 41.095 euro kost. Dat is een prijsverschil van 3.800 euro.

Drie verschillende uitvoeringen

De Toyota Corolla Cross als 1.8 Hybrid wordt geleverd in drie verschillende uitvoeringen. De ‘Active’ vormt de basisuitvoering (37.295 euro). Deze variant heeft onder meer over led-verlichting, Climate Control, 17-inch lichtmetalen wielen, elektrisch bedienbare ramen, een 12,3-inch digitaal instrumentarium en het Toyota Smart Connect multimediasysteem met 10,5-inch display en Cloud navigatie.

Ook Toyota Safety Sense 3, met Automatic High Beam (AHB); automatische schakeling groot- en dimlicht, Emergency Driver Stop System, Intelligent Adaptive Cruise Control (IACC), Lane Departure Alert, Lane Trace Assist en vermoeidheidsherkenning en Pre-Collision System met onder andere detectie voor fietsers (dag) en voetgangers (dag+nacht), Emergency Steering Assist en Intersection Turn Assist, is standaard.

Toyota Corolla Cross

Dynamic

Als Corolla Cross Dynamic wordt de uitrusting verder uitgebreid met Smart Entry (bestuurder, passagier en achterklep), Privacy Glass, een chromen sierlijst boven de zijramen, 18-inch lichtmetalen wielen en sequentiële led-richtingaanwijzers vóór aan toe. Deze uitvoering is te bestellen vanaf 39.195 euro.

Style

Een trede hoger staat de ‘Style’. Deze uitvoering heeft boven op de uitrusting van de Dynamic ook luxere bekleding met zwarte kunstlederen accenten, een draadloze lader voor telefoons, instelbare stoelverwarming voor de voorstoelen en een elektrisch bedienbare achterklep. Het aanbod rijhulpsytemen wordt verder uitgebreid met Blind Spot Monitor (BSM), parkeersensoren voor en achter met voetgangersdetectie, Rear Cross Traffic Alert (RCTA) achter inclusief remfunctie en Safe Exit Assist. Deze uitvoering is te bestellen vanaf 41.395 euro.

Opties

Optioneel is de Corolla Cross 1.8 Hybrid Style uit te rusten met het Premium Pack van 1.095 euro. Dit pakket bestaat uit zwart lederen bekleding en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel. Een panoramadak is optioneel leverbaar op de 1.8 Hybrid Style, wanneer gekozen is voor het Premium Pack.

Vanaf de tweede helft van 2023 worden de eerste exemplaren van de Corolla Cross met de 1.8 Hybrid geleverd.