Autonieuws

Hulde! Max Verstappen is nu Officier in de Orde van Oranje-Nassau!

september 1, 2022

Max Verstappen zegt: “De benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau is voor mij een ongelooflijk trots moment. Het komt ook heel onverwachts en zo vroeg in mijn carrière.”

De wereldkampioen Formule 1 vervolgt: “Ik wil mijn familie en dierbaren bedanken, maar ook Red Bull die als een tweede familie voor me is geweest. We hebben dit samen bereikt en delen dezelfde overtuigingen en waarden, wat erg belangrijk voor mij is. Zonder jou had ik dit niet kunnen doen.”

Verstappen: “Daarnaast wil ik ook graag mijn fans wereldwijd maar met name de Orange Army bedanken. Hun aanmoedigingen zijn keer op keer overweldigend en het is mooi om zoveel Nederlanders mee te zien leven. Ik kijk dan ook enorm uit naar mijn thuisrace komend weekend in de Dutch Grand Prix. En hoewel ik erg trots ben op wat we al hebben bereikt, is dit nog maar het begin en ik kan je verzekeren dat we nog vele jaren door zullen gaan voor meer.”

Verstappen kreeg de Koninklijke onderscheiding uitgereikt door Conny Helder, minister voor Sport. Zijn familie en naasten waren bij de ceremonie aanwezig.

Sportminister Conny Helder: “Er komt veel meer bij kijken dan alleen talent om kampioen te worden. Vele jaren hard en lang werken, niet opgeven en doorgaan. Je bent hierin een grote inspiratie voor velen. En uiteindelijk rijd je als eerste Nederlander naar de wereldtitel Formule 1. Wat een fantastische prestatie. Je hebt Nederland hiermee ook wereldwijd op de kaart gezet.”

Ter gelegenheid van zijn benoeming tot Officier besloot de Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) hem het Nederlandse racelicentienummer 1 cadeau te doen. “Te zeggen dat deze onderscheiding verdiend is, is zacht uitgedrukt”, aldus KNAF-voorzitter Jan de Wit na afloop van de uitreiking. “Wat een prestatie, wat een indrukwekkende carrière, wat een ambassadeur ben je voor ons land en onze sport. Daarom vonden we het gepast om ook een klein gebaar te maken.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Sinds 2015 in Formule 1

Verstappen was al vanaf zijn jongste jaren op de kartcircuits te vinden. Na slechts één jaar in de Formule 3 debuteerde hij in 2015 in de Formule 1. Al in het volgende seizoen werd hij de eerste Nederlandse winnaar van een Grand Prix. Tegelijk werd hij daarmee de jongste Grand Prix-winnaar aller tijden. In 2021 werd hij voor het eerst wereldkampioen in de Formule 1. Hij is de eerste Nederlander die dit voor elkaar heeft gekregen.

Mede door zijn succes is de publieke belangstelling voor de Formule 1 in Nederland flink toegenomen. Vorig jaar keerde de Grand Prix van Nederland na 36 jaar weer op Zandvoort terug. Verstappen won deze wedstrijd en hoopt dat komende zondag voor het oog van meer dan honderdduizend supporters opnieuw te doen, op weg naar mogelijk een tweede wereldtitel.