Autonieuws

Honda SUSTAINA-C Concept is toffe elektrische compacte hatchback

april 16, 2024

Honda SUSTAINA-C Concept: van rood naar wit

De Honda SUSTAINA-C Concept werd voor het eerst getoond op de Japan Mobility Show 2024. Toen had het model een rode kleur. De SUSTAINA-C Concept die tijdens de Milan Design Week wordt getoond, heeft een zwart-wit marmereffect, dat wordt bereikt door kleuren met verschillende smeltpunten in de panelen te mengen terwijl ze worden gegoten, waardoor een marmering achterblijft terwijl het materiaal zich in de mal nestelt.

Gerecyclede acrylhars

De panelen van deze bijzondere Honda zijn vervaardigd met behulp van gerecyclede acrylhars afkomstig van tweedehands achterlichten om buitenpanelen te creëren die niet hoeven te worden geverfd, waardoor Honda een unieke, ongeverfde afwerking kan creëren die niet mogelijk zou zijn met traditionele materialen. Deze materiaalaanpak zou de uitstoot tijdens de productie met wel 45 procent kunnen verminderen – deels via de gebruikte gerecyclede materialen, maar ook door de panelen ongeverfd te laten. De spuiterij van een autofabriek is altijd bijzonder schadelijk wat betreft CO2-emissies. Dus een auto niet spuiten levert veel winst op.

De voertuigpanelen zijn niet alleen barstbestendig, ze kunnen ook terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm na lichte botsingen, maar bieden ze ook een hoge mate van weersbestendigheid met minimale aantasting door zonlicht.

Honda SUSTAINA-C Concept
Honda SUSTAINA-C Concept

Display aan achterzijde

Aan de achterkant heeft de uitstekende transparantie van de acrylhars ervoor gezorgd dat de achterklep van de SUSTAINA-C Concept uit één enkel paneel is gevormd dat als een smartphonescherm fungeert. Het mini-LED-display is ontworpen om via eenvoudige tekst of afbeeldingen met andere weggebruikers te communiceren, waardoor een potentiële nieuwe dimensie wordt geboden voor het exterieurontwerp van toekomstige voertuigen. Ten slotte demonstreert de gebruikte acrylhars een mogelijke aanpak voor de toekomstige circulatie van hulpbronnen.

Kento Ishii, woordvoerder van de SUSTAINA-C, zegt: “De SUSTAINA-C is het bewijs van de mogelijkheden die beschikbaar zijn als we duurzamer denken. Dit geldt niet alleen voor de panelen zelf, maar ook voor de elementen die van buitenaf niet zichtbaar zijn. Of het nu gaat om het inkopen van milieuvriendelijker staal voor het chassis of gerecyclede materialen voor het interieur, er zijn zoveel manieren waarop we een verschil kunnen gaan maken in de manier waarop we voertuigen produceren. En dit alles hoeft niet ten koste te gaan van hoe onze producten eruitzien – door gebruik te maken van nieuwe materialen om een ​​unieke esthetiek te creëren en een grotere waarde voor onze klanten te leveren.”
Honda SUSTAINA-C Concept
Honda Sustaina-C Concept