Autonieuws

Honda en Red Bull Racing verlengen samenwerking tot 2026

augustus 2, 2022

Ongelooflijk succesvol

In 2021 was Honda voor het laatst als motorleverancier actief in de F1. Het merk sloot echter een eenjarig ondersteunend partnerschap met Red Bull Racing. Honda maakt nu bekend dat het de komende jaren ook nog motorleverancier van Red Bull Racing en AlphaTauri blijft. Beide partijen hebben een overeenkomst tot en met het einde van 2025 getekend.

Red Bull-teambaas Christian Horner: “Red Bull’s partnerschap met Honda is ongelooflijk succesvol geweest en we zijn blij dat dit zal worden voortgezet tot het einde van het huidige tijdperk van de FIA’s power unit-reglementen in 2025.”

2026

Dat de power unit (PU) de komende jaren uit Japan zou komen was al duidelijk, maar met de nieuwe overeenkomst is ook afgesproken dat de technische ondersteuning in de fabriek in Milton Keynes ook door de Japanners wordt verzorgt. Vanaf 2026 schakelt de F1 over op een nieuwe krachtbron en scheiden de wegen van de twee partijen definitief. Volgens stevige geruchten zal vanaf 2026 een Porsche-krachtbron achterin de Red Bull-bolide van Verstappen komen te liggen.

Red Bull Racing-adviseur Dr. Helmut Marko over de deal: “We danken Honda voor hun positieve reactie op onze samenwerking. We zijn blij ons partnership in F1 met de power units geleverd door Honda voort te zetten tot eind 2025. We hebben tot op heden een succesvolle relatie gekend, met de winst van de rijderstitel in 2021 en de huidige leiding in beide kampioenschappen Het is ons doel om de twee 2022-titels veilig te stellen.”

Lees ook: