Elektrisch rijden

Honda e: alle details

augustus 17, 2022

Actieradius Honda e

De actieradius van de Honda e met een volledig opgeladen batterij bedraagt tot 222 kilometer. Deze actieradius geldt voor de versie Advance met 16-inch lichtmetalen wielen. Kies je voor de Advance die op 17-inch lichtmetalen wielen staat, dan is de actieradius tot 210 kilometer. De auto is altijd uitgerust met een lithium-ion batterij van 35,5 kWh. Volgens Honda wordt de actieradius voortdurend gemaximaliseerd dankzij een ‘uitgekiend systeem dat de batterijen op hun optimale bedrijfstemperatuur houdt’. Het vermogen van de elektromotor bedraagt 100 kW (136 pk) dan wel 113 kW (154 pk) voor de Honda e respectievelijk de Honda e Advance.

Honda e alle details

Honda e prijs

De prijs bedraagt 40.160 euro (prijsniveau augustus 2022). Tot de extra’s behoort onder meer metallic lak voor 660 euro. Voor de prijs van 40.160 euro is de auto heel compleet. Want de auto is standaard uitgerust met onder meer automatische airconditioning, een achteruitrijcamera met parkeersensoren vóór en achter en het infotainmentsysteem Honda Connect met navigatie van Garmin, digitale radio (DAB+), Apple CarPlay, Android Auto en stuurbediening. De gebruikelijke buitenspiegels heeft Honda vervangen voor digitale exemplaren die gebruikmaken van een camera. Opvallend is het dashboard dat als het ware één groot display is dat zich van rechts naar links uitstrekt.

Honda e laadtijd

Laadtijd Honda e

De laadtijd is afhankelijk van waar je de auto oplaadt. Als je dat thuis doet (wisselstroom met 2,3 kW) moet je het meest geduld hebben, namelijk 18,8 uur voordat de batterij volledig opgeladen is. De laadtijd met wisselstroom en 6,6 kW bedraagt 4,1 uur. Laad je op bij een openbare gelijkstroom-snellader (CCS2 met 50 kW), dan neemt de laadtijd slechts een halfuur in beslag tot hij voor 80% opgeladen is. De zwart gekleurde laadaansluiting is centraal in de motorkap geplaatst.

Honda e

Honda e review

Hoe rijdt de elektrische Honda? We voelden hem aan de tand en concludeerden dat de auto lekker wendbaar is (Honda geeft een draaicirkel op van 4,3 meter!) en zich heel gemakkelijk laat manoeuvreren. Doordat de elektromotor achterin ligt, hebben de voorwielen meer ruimte om te draaien. Hierdoor is parkeren een fluitje van een cent, niet in de laatste plaats vanwege de hulpcamera’s rondom.

Check de review

Honda e dashboard

Honda e levertijd

Voor de levertijd van de Honda e verwijzen we je naar Honda.nl, want daar kunnen we niets zinnigs over zeggen. Je kunt de auto ook private leasen. Dan beginnen de prijzen vanaf 565 euro per maand op basis van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar (prijsniveau augustus 2022). Inbegrepen zijn: verzekeringen, motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting), onderhoud, vervanging van banden en pechhulp.

Specificaties