Autonieuws

Honda CR-V Hybrid Racer: een compleet gestoorde CR-V

maart 1, 2023

Honda CR-V Hybrid Racer 2023

De Honda CR-V Hybrid Racer is gebouwd bij het Honda Automotive Development Center (ADC) in Ohio door het Honda of America Racing Team (HART). De auto vergelijken met een normale CR-V is niet echt mogelijk. Toch zijn er wel wat componenten uitwisselbaar met een gewoon exemplaar.

Deels een standaard Honda CR-V

Vanaf de gordellijn maakte de Hybrid Racer gebruik van een standaard stalen carrosserie van de zesde generatie CR-V, inclusief de glazen voorruit, ramen en zelfs het schuifdak. De onderste helft is gemaakt van koolstofcomposiet, met een enorme splitter aan de voorzijde en uitlopende vleugels. Een even grote achtervleugel en half uitgesneden vlinderdeuren aan weerszijden voor de bestuurder en passagier completeren het koetswerk.

Honda V6 IndyCar krachtbron

Achterin schuilt een 2,2-liter twin-turbo Honda V6 IndyCar-krachtbron met elektro-ondersteuning. Het vermogen? Reken op ongeveer 800 pk. De aandrijflijn loopt op eco-brandstof en beschikt over Skeleton Supercapacitors en Empel MGU hybride technologie voor de beste prestaties.

Honda CR-V Hybrid Racer 2023

The Beast

Terwijl de auto in ontwikkeling was, droeg het project de toepasselijke codenaam ‘The Beast’, met looks die deden denken aan het silhouet van GT-raceauto’s en Groep B-rallyauto’s uit de jaren tachtig en negentig. Maar de technologie onderhuids is strikt 21ste eeuws.

Honda CR-V Hybrid Racer – Specificaties (USA)

Drivetrain

Chassis and Bodywork

Suspension





















































Honda CR-V Hybrid Racer 2023