Autonieuws

Hoe krijg ik mijn auto schoon? Met ultraviolet licht!

december 9, 2022

Interieur meer dan 99% virus- en bacterievrij met UV-C Disinfection Device van Progress Europe

Een schoon interieur vrij van ziekteverwekkers is van groot belang. Zeker nu het kabinet de verantwoordelijkheid meer bij ondernemers en werkgevers legt om maatregelen te nemen tegen nieuwe besmettingen, waaronder Covid-19. De UV-C Disinfection Device van Progress is hiervoor dé oplossing. Die elimineert namelijk meer dan 99% van de virussen en bacteriën met ultraviolet licht. Snel, effectief, veilig en zonder droogtijd. Gebruikte (deel)auto’s waren nog nooit zo smetteloos, dankzij de UV-C Device.

Het reinigen en effectief ontsmetten van het interieur van een voertuig is steeds belangrijker geworden. Zeker bij zakelijk gebruik is een zo schoon en hygiënisch mogelijk interieur een essentieel onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). En het auto-interieur kan behoorlijk ‘vies’ zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat in een auto gemiddeld tot wel 629 bacteriën per vierkante centimeter leven. Dit betekent dat een autostuur meer bacteriën bevat dan de gemiddelde wc-bril! Met de UV-C Disinfection Device worden deze ziekteverwekkers geëlimineerd met een kwalitatief hoogstaand resultaat en is telkens snel opnieuw in te zetten, zonder rekening te hoeven houden met droogtijd.

UV-C technologie

UV-C technologie zendt ultraviolette (UV) stralen uit die bacteriën en virussen vernietigen door het DNA en RNA in hun cellen af te breken. UV-C desinfectie is een bewezen reinigingsmethode. Gerenommeerde ziekenhuizen passen de UV-C reinigingsmethode al toe voor het desinfecteren van operatiekamers en chirurgische instrumenten.

Makkelijke montage

De UV-C Disinfection Device van Progress Europe is ontworpen voor het gecontroleerd en herhaaldelijk reinigen van oppervlaktes zonder gebruik van vloeistof. Ideaal voor het interieur van een auto, bus, truck of ander voertuig. Het apparaat kan eenvoudig worden aangesloten op een 12V- of 24V-aansluiting. Met behulp van de bijgeleverde handleiding, montagemateriaal, bekabeling en zekering is de lamp eenvoudig tegen het dak op een centrale plaats in het interieur te bevestigen.

Bediening met smartphone

De speciale UV-C lamp is eenvoudig te bedienen met een smartphone via een te downloaden app (beschikbaar in de Apple App-store en de Google Play Store). Bovendien is het apparaat voorzien van een beveiliging: de ultravioletlamp schakelt zichzelf uit indien er iemand in de buurt komt terwijl de lamp is ingeschakeld. De inschakelduur is geprogrammeerd en afhankelijk van de grootte van het interieur van het geselecteerde voertuig.

Al na 15 minuten effectief

Voor het interieur van een personenauto of compacte bedrijfswagen duurt het reinigingsproces minimaal 15 minuten. Bij een grote vrachtautocabine betreft dit minstens 30 minuten. Doordat er geen vloeistoffen benodigd zijn, is het voertuig na de reiniging van UV-C Disinfection Device meteen te gebruiken. Dat maakt de UV-C Disinfection Device van Progress Europe bijzonder aantrekkelijk voor fleetowners met een (omvangrijk) wagenpark, taxibedrijven en aanbieders van deelauto’s. Ook particuliere rijders kunnen profijt hebben van een smetvrij interieur. Zeker voor mensen die gevoelig zijn voor bacteriën andere micro-organismen.

Gemaakt en getest in Nederland

Het apparaat is ontwikkeld, getest en geproduceerd in Nederland. Door een geoptimaliseerd ontwerp is maximale uitstraling van het UV-C licht bereikt. De resultaten zijn gemeten met gekalibreerde testapparatuur en met behulp hiervan kan een optimale werkingstijd berekend worden omdat deze afhankelijk is van de energie die het te reinigen oppervlak bereikt. De lamp (10 Watt) gaat gemiddeld 6.000 sessies van 15 minuten per keer mee. Vervangen is eenvoudig en prima zelf te doen.

Voordelen UV-C Disinfection Device op een rij:

Meer weten? Kijk ook op: https://uv-cdisinfection.nl/