Autonieuws

Hintegrale: de Lancia Delta, maar dan net even anders

november 11, 2022

Van Delta Integrale naar Hintegrale

Het Italiaanse Angelelli Automobili heeft het nieuwe conceptmodel van de Lancia Delta Integrale als inspiratiebron gebruikt. De Delta Integrale is een wereldberoemde rallyauto, waarvan ook een aantal begeerlijke homologatiespecials zijn gebouwd. Het bedrijf voegt wel een letter toe aan de naam van de auto: ze noemen hem Hintegrale in plaats van Integrale.

Vierwielaandrijving voor Hintegrale

Integrale betekent vierwielaandrijving in het Italiaans en dat heeft deze auto dan ook. Angelelli is van plan om twee versies te maken: eentje voor op de openbare weg en een voor op het (rally)circuit. De straatversie wordt de Stradale genoemd en de circuitversie luistert naar de naam R. Het belooft een technisch meesterwerk te worden, zonder enige vorm van lassen of gebruik van lijm.

Hintegrale

Prestaties Angelelli Hintegrale

Het Italiaanse bedrijf heeft verschillende varianten in petto. De basisversie heeft een turbo-viercilinder met 280 pk. Er zal ook een hybridevariant met datzelfde blok beschikbaar komen, die 400 tot misschien wel 500 pk zal gaan leveren. Angelelli is ook bezig met een volledig elektrische variant. De oplage van de auto is uiteraard beperkt. Hieronder een overzicht van de verschillende versies.

Totaal: 135 exemplaren

Motorvarianten:

Conceptmodel

Mocht je nou denken ‘Waar kan ik hem bestellen?’ dan moeten we je toch even teleurstellen. Het is namelijk een conceptauto, die door middel van computertekenprogramma’s is vormgegeven. Het Italiaanse bedrijf heeft dit eerder gedaan, met de Angelelli Automobili Superperformance D-1. Dit zou een hybride hypercar moeten worden met meer dan 1.000 pk. Deze auto is echter nooit in productie gegaan en daarom zullen we even moeten afwachten of dit met de Hintegrale wel het geval is. Dat het er heel gaaf uitziet, dat is één ding wat zeker is. De auto heeft ook een eigen website met meer informatie.