Autonieuws

Hij komt: een nieuwe BMW M5 Touring

juni 26, 2023

Wanneer komt de nieuwe BMW M5 Touring?

Fans van het merk BMW M kunnen uitkijken naar het verdere resultaat van het voortzetten van het productoffensief in 2024. BMW M GmbH bevestigt officieel dat het met de nieuwe generatie van de BMW M5 een Touring variant aan zijn modellengamma zal toevoegen. De nieuwe BMW M5 Touring komt in de loop van 2024 op de markt.

Met deels geëlektrificeerde aandrijflijn

Net als de toekomstige BMW M5 Sedan zal ook de Touring variant voorzien zijn van een volledig nieuw ontwikkelde deels geëlektrificeerde aandrijflijn. De karakteristieke prestatiekenmerken van BMW M GmbH en de nauwkeurig afgestelde wielophanging, verder verfijnd met innovatieve systemen, zorgen voor rijdynamiek en wendbaarheid op een niveau dat uniek is in het segment. “We installeren nu ook hybride aandrijflijnen met typische M-prestaties in andere high-performance auto’s”, zegt Dirk Häcker, Head of Development bij BMW M GmbH.

BMW M5 Touring

BMW M5

Evolutionaire vooruitgang, ontwikkelingskennis uit de autosport en innovaties op het gebied van aandrijving, ophanging, aerodynamica en lichtgewicht constructie hebben de geschiedenis van de BMW M5 bepaald. Motoren met zes-, acht- en zelfs tiencilinders, M TwinPower Turbo-technologie en hoogtoerige verbrandingsmotoren, het geïntegreerde remsysteem met carbon-keramische M compound-remmen en M xDrive-vierwielaandrijving zijn slechts enkele van de technologische mijlpalen waarmee dit model herhaaldelijk topprestaties gedefinieerd in een sedan die bovendien bedoeld is als dagelijkse auto. De zevende generatie van de BMW M5 speelt hierop in — met fascinerende innovaties voor een nog intensere rijbeleving en prestaties.

Eerste BMW M5 Touring

De eerste BMW M5 Touring werd in 1992 geïntroduceerd op basis van de tweede generatie BMW M5 Sedan en staat sindsdien voor een combinatie van hoge prestaties en alledaags gebruiksgemak op vier wielen. In 2007 voegde BMW M GmbH ook een Touring variant toe aan de BMW M5 van de vierde generatie. Momenteel onderstreept de succesvolle lancering van de eerste BMW M3 Competition Touring met M xDrive ook de grote aantrekkingskracht van dit unieke voertuigconcept in het premium middensegment van high-performance auto’s.

Restwerkzaamheden

Het testen van de eerste prototypes van de nieuwe BMW M5 Touring begint de komende dagen in het stadsverkeer, op landwegen en snelwegen rond München en het hoofdkantoor van BMW M GmbH in Garching. De geïntegreerde toepassing van alle aandrijflijn- en ophangingssystemen zal dan ook worden getest voor de nieuwe BMW M5 Touring op onder andere de Nürburgring Nordschleife, met als doel de ideale balans te vinden tussen sportieve prestaties op het circuit en superieur rijcomfort in het dagelijks rijden en over lange afstanden.

BMW M5 Touring