Achtergrond

Het wagenpark van Virgil van Dijk

december 5, 2022

Vermogen Virgil van Dijk

Virgil van Dijk is de op twee duurste verdediger ter wereld. Alleen Matthijs de Ligt en Harry Maguire gingen voor een hoger bedrag naar een andere club. In 2018 kocht Liverpool hem voor 84,4 miljoen euro over van Southampton. In 2021 tekende hij een nieuw contract bij de voetbalclub, waardoor hij nu ruim 250.000 euro per week verdient. Volgens zakenblad Quote is de lange verdediger goed voor een vermogen van ruim 25 miljoen euro. Genoeg geld dus om een paar leuke auto’s in de garage te zetten.

Mercedes-Benz G63 AMG

In 2015 trakteerde de voetballer zichzelf op een Mercedes-Benz G63 AMG, beter bekend als een G-Wagon. Als er foto’s van Virgil in de Engelse tabloids verschijnen, is dat meestal als hij uit deze dikke Duitser stapt. De ruim 400 pk sterke Mercedes biedt ruimte aan het hele gezin en niet onbelangrijk: aan de lange benen van de 1,93 meter lange voetballer. Van Dijk bracht de auto in 2015 meteen langs bij de bekende Britse wrapper Yiannimize, die de auto een extra sinistere look heeft gegeven door hem volledig matzwart te wrappen.

Audi Q7

Als Virgil van Dijk wat meer onder de radar wil blijven, stapt hij in een Audi Q7. Wederom een grote auto waar het hele gezin in past, maar hij valt wat minder op dan een volledig matzwarte G-Wagon. Van Dijk heeft een vrouw en vier kinderen, dus een ruime auto is geen overbodige luxe. In het verleden stond er nog een andere grote SUV op de oprit in Liverpool: een 567 pk sterke Range Rover Sport.

Ferrari 488 Spider

Uiteraard heeft Virgil van Dijk ook een leuk speeltje voor het weekend in de garage staan. Voor als hij niet moet voetballen natuurlijk. Zijn ‘funauto’ is een van de krachtigste cabrio’s die Ferrari ooit heeft gemaakt: een 488 Spider. De Ferrari beschikt over 670 pk en tikt in 3 seconden 100 km/u aan. De 488 Spider is een slimme keuze, aangezien van Dijk waarschijnlijk met zijn lengte niet in een Lamborghini past. Bovendien komt hij in de cabrio nooit met zijn hoofd tegen het dak.

488-Spider-5