Achtergrond Fun

Het wagenpark van Joe Biden – Amerikaanse president is een échte petrolhead

januari 20, 2023

Presidentiële bolide

We beginnen dit lijstje uiteraard met de presidentiële limousine, beter bekend als ‘The Beast’. Een auto van de zaak dus. Als president van het machtigste land ter wereld, wordt Joe Biden altijd vervoerd in deze gepantserde auto. ‘The Beast’ zoals de limousine al jaren wordt genoemd, is een omgebouwde Cadillac. De auto heeft veel gadgets, zodat de president ten alle tijden beschermd is tegen eventuele dreiging. De handvatten kunnen potentiële inbrekers elektrische schokken toedienen en ook is de limousine flink bepantserd. De exacte prijs? Naar schatting kost zo’n Cadillac-limousine 2 miljoen dollar per stuk.

Mercedes-Benz 190SL

De enige ‘buitenlandse’ auto in de collectie van Biden is een Mercedes-Benz 190SL. De Duitse classic wordt aangedreven door een 1,9-liter viercilinder. Het vermogen van 105 pk is voldoende, want de auto weegt slechts 1.160 kilogram. Net als Biden is de auto op leeftijd. Hij kwam in 1955 voor het eerst uit.

Chevrolet Corvette Stingray

Dit is de lievelingsauto van Biden: de Corvette C2 Stingray. Het exemplaar dat je hieronder in de video ziet heeft hij nieuw gekocht, toen hij net op de markt kwam. Het is een prachtige cabriolet, voorzien van een 350 pk sterke V8, die alle power naar de achterwielen stuurt. In een interview met de Jay Leno vertelde Biden, dat hij er 160 mijl per uur mee heeft gereden, omgerekend 257 kilometer per uur. Biden geeft aan de Amerikaanse televisiepresentator toe dat hij gek is op snelheid. In de video hieronder zie je hoe Biden op een afgesloten stuk weg – hij mag de openbare weg dus niet op als president – zijn Amerikaanse sportauto flink de sporen geeft.

Plymouth Cranbook Convertible

Joe Biden is niet de jongste meer en dat zie je terug aan zijn autocollectie. Hij is dol op classics. Naast zijn oude Corvette en Mercedes-Benz, is hij ook de troste eigenaar van een Plymouth Cranbook Convertible. Ook een cabrio dus. Onder de motorkap ligt een luie 3,6-liter zescilinder. De auto is vooral bekend vanwege zijn rolletje in de science fiction-film The Blob, uit 1958.

Elektrische auto

Biden mag dan een échte petrolhead zijn, hij moet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. De president promoot daarom regelmatig elektrische auto’s. Dat kost hem geen moeite, want zoals gezegd: hij is dol op snelle auto’s. Zo zie je hieronder hoe hij een 1.000 pk sterke Hummer EV vol op z’n staart trapt.

Lees ook: Het wagenpark van Lionel Messi