Achtergrond Fun

Het wagenpark van Hakim Ziyech

januari 19, 2023

Rolls-Royce Cullinan Black Badge

We beginnen dit lijstje niet met de snelste auto van Ziyech, maar de duurste: een Rolls-Royce Cullinan Black Badge. De auto heeft namelijk een prijskaartje van ruim vijf ton. De statige Rolls-Royce is voorzien van een V12-motor met 600 pk. Je koopt een Rolls-Royce niet voor zijn vermogen of snelheid, maar geloof ons, met zo veel vermogen heb je niets te klagen. Bekijk onze video hieronder met de Black Badge-uitvoering van de Cullinan maar eens. Het is de sportievere versie, met een hoop stoere, zwarte details.

Audi RS 6-R ABT

Een Audi RS 6 is voor veel Nederlanders een droomauto, toch vinden sommige mensen hem wat gewoontjes. Hakim Ziyech bestelde er daarom eentje bij het Duitse tuningbedrijf ABT. Van de 740 pk sterke ABT RS 6-R zijn er maar 125 gemaakt, dus de kans dat je deze op de openbare weg tegenkomt, is vrij klein. De extra sterke RS 6 is voorzien van een V8 en doet een 0-100-sprintje in zo’n drieënhalve seconden. Kosten? Een slordige 317.000 euro.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VDM Cars (@vdmcars)

Lamborghini Urus

De Cullinan is niet de enige SUV die Hakim in zijn niet zo bescheiden wagenpark heeft. Hij bezit namelijk ook een Lamborghini Urus. De Lambo is helemaal zwart, met gele remklauwen. Hij is voorzien van hetzelfde motorblok als de RS6, die in dit geval goed is voor 650 pk. Het is de goedkoopste auto uit het lijstje, want hij kost ‘maar’ 278.844 euro. Koopje, toch? Helemaal als je het vergelijkt met de auto van 30 miljoen euro (!) die Messi in zijn garage heeft staan. Bekijk zijn wagenpark maar eens: het wagenpark van Lionel Messi.

Foto: VDM Cars