Achtergrond Autonieuws Formule 1 Lifestyle & Fun

Het wagenpark van Charles Leclerc: dit zijn de auto’s die Charles privé rijdt

november 7, 2022

Lamborghini Huracán STO

Jazeker, Charles heeft een Lamborghini in zijn bezit. Een supercar van Ferrari’s aartsrivaal! En niet zomaar eentje. In 2021 trakteerde hij zichzelf op een Huracán STO, de lekkerste en scherpste Huracán die er is. Heel gek is het niet dat hij voor deze auto heeft gekozen, want het is in feite een raceauto voor op de openbare weg. De auto deelt namelijk veel van zijn techniek met de circuitversie van de Huracán: de SuperTrofeo. De STO variant van de Huracán wordt aangedreven door een 5,2-liter V10 en draagt 640 pk naar de achterwielen. Naast dat de STO 43 kilogram lichter is dan de Performante-variant van de Huracán, heeft hij betere remmen en een stijver onderstel. De enorme carbon spoiler en een aantal splitters zorgen ervoor dat hij bij 280 km/u 420 kilogram neerwaartse druk produceert.

Ferrari 488 Pista Spider

Uiteraard staat er ook een Ferrari bij Charles voor de deur. Als dagelijks vervoer in en rondom Monaco – zijn geboorte- en woonplaats – gebruikt Charles Leclerc zijn Ferrari 488 Pista Spider. Deze Pista-variant van de ‘reguliere’ 488 spider sprint binnen 2.85 seconden naar de 100 km/h en heeft een topsnelheid van maar liefst 340 km/u. Knap als je dat lukt in Monaco, misschien als de tunnel rustig is. De term ‘spider’ in 488 Pista Spider betekent dat het een cabriolet is. Hierdoor weegt hij 100 kg meer dan de normale 488 Pista. De Ferrari van Leclerc heeft een aantal bijzondere details. Zo is hij voorzien van zijn racenummer 16 en staat zijn handtekening in het stuk alcantara tussen de beide stoelen. De 488 Pista Spider is net als de dichte variant voorzien van een 3,9-liter V8 met dubbele turbo met 720 pk. Best leuk, zo’n daily driver! Daarnaast bezit Charles ook een Ferrari F8 en GTC4.

Husqvarna Vitpilen 701

Charles Leclerc is een échte snelheidsduivel. Hij is niet alleen gek op snelle auto’s, maar ook dol op snelle motoren. Hij wordt namelijk regelmatig gespot op een Husqvarna Vitpilen 701. Charles heeft de motor flink onder handen laten nemen door het bedrijf ‘Bad Winners’. De motor heeft andere wielen gekregen en er is een ‘SC Project’ uitlaat opgekomen, waardoor de motor in totaal 37 kilo lichter is dan een reguliere versie. Voor net dat extra beetje herrie, is ook de originele katalysator vervangen. Hierdoor kan de motor beter ademen en levert hij nog eens 10 pk extra. Het vermogen van de 700 cc motor komt daarmee uit op 85 pk. Voldoende dus, als je weet dat het speeltje maar 120 kilogram weegt.

McLaren en Rolls-Royce

De Monegask heeft naast zijn Lamborghini nog meer auto’s waar geen geel Ferrari-logo op pronkt. Zo is hij de troste eigenaar van een een Land Rover Discovery (175.000 euro), een McLaren GT (210.000 euro), een Jaguar XF (125.000 euro) en een Rolls-Royce Wraith (1 miljoen euro). Maar dan zijn we er nog niet. Hij heeft ook een Mercedes-AMG G63 in zijn garage staan en een Maserati Gran Turismo. Wij kunnen nu maar aan één ding denken: keuzestress!

Bugatti Chiron

De duurste auto in Leclerc’s overheerlijke autocollectie is echter een Bugatti Chiron van 3 miljoen euro. Het is de snelste en krachtigste bolide die Charles in zijn bezit heeft. Net als in de Veyron wordt de aandrijving in de Chiron verzorgd door een machtige W16-motor met een cilinderinhoud van 7.993 cc en vier turbo’s. De krachtcentrale levert 1.500 pk vermogen en 1.600 Nm koppel bij 2.000 tpm. Mede dankzij vierwielaandrijving schiet de Bugatti Chiron in 2,5 seconden van 0-100 km/u. De sprint van 0-200 km/u duurt slechts 6,5 seconden en de topsnelheid is begrensd (!) op 420 km/u.

Lees ook: