Autonieuws

Het Chinese BYD komt naar Nederland

juli 5, 2022

BYD – Build Year Dreams

BYD, dat staat voor Build Year Dreams, is een Chinees automerk en is een van de grootste onafhankelijke autofabrikanten van China. Het zou goed kunnen dat je het merk al kent, want in een aantal grote steden en rondom Schiphol rijden al elektrische bussen en enkele taxi’s van BYD rond. Nu komen ze ook met personenauto’s naar Nederland.

Louwman Group

De importeur van onder meer Toyota en Lexus verzorgt zowel een volledig online en offline netwerk voor alle verkoop- en serviceactiviteiten van de elektrische personenauto’s van BYD. Louwman kiest voor ‘online-first’-strategie waarbij bijvoorbeeld de aankoop van de auto digitaal plaatsvindt. Het is niet zo dat er geen fysieke contactpunten komen. Op verschillende plaatsen in Nederland komen dealervestigingen. De eerste daarvan komt in Amsterdam, waar je dit jaar nog terecht kunt voor proefritten.

Het aantal Chinese merken dat in Nederland straks te koop is blijft groeien. Naast MG en Lynk & Co – merken die niet onverdienstelijk presteren hier – en Xpeng, dat al een Experience Store in Nederland heeft, gaat BYD nu via Louwman ook een poging wagen. In Noorwegen biedt het merk een personenauto in de vorm van de BYD Tang, een SUV en ook een bestelwagen. Welke auto’s Louwman in Nederland gaat aanbieden is nog niet bekend.

Louwman-Group_BYD