Autonieuws

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster: verdrietig nieuws

augustus 9, 2023

Prijskaartje Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Met een prijskaartje van 3 miljoen dollar is de Hennessey Venom F5 Revolution Roadster behoorlijk prijzig. Slechts 12 exemplaren zien het levenslicht. Het treurige nieuws? Al die exemplaren zijn al uitverkocht. Dus had je nog exemplaar willen hebben, dan ben je eigenlijk al te laat.

Best of both worlds

De Revolution Roadster volgt op het debuut van de in 2022 gepresenteerde dakloze Venom F5 Roadster. Begin 2023 presenteerde Hennessey Special Vehicles nog de circuitklare Venom F5 Revolution Coupé. De Venom F5 Revolution Roadster combineert de beste eigenschappen van beide modellen: open kunnen rijden en maximaal kunnen presteren op het circuit.

Hennessey Venom F5 Revolution Roadster

Slimme dakconstructie

Het dak van de F5 Revolution Roadster onderscheidt zich van het Coupé-model en is opnieuw ontworpen met een verwijderbaar paneel gemaakt van koolstofvezel. Het dak bestaat uit één stuk is volledig geïsoleerd tegen de elementen en bekleed met zachte Alcantara-bekleding. Het weerbestendige paneel is vastgezet met vier snelspanbouten en een paar krachtige vergrendelingen. Want er komt nogal wat druk op het dak te staan als het tempo wordt opgevoerd. Het lichtgewicht dakpaneel weegt slechts 8 kg, waardoor het verwijderen en installeren door één persoon gemakkelijk is.

Motorvenster

Net als bij de F5 Roadster heeft de F5 Revolution Roadster standaard een motorvenster van gehard glas om de imposante krachtbron in de schijnwerpers te zetten. Het glas, ongeveer vier keer sterker dan gewoon gegloeid glas, is ingekapseld in een verwijderbare motorkap van koolstofvezel met gefreesde warmteafvoergaten die passen bij die in de achterbumper.

De baas aan het woord

John Hennessey, oprichter en CEO van het bedrijf, zegt het volgende: “De nieuwe Venom F5 Revolution Roadster combineert onze op het circuit gerichte hypercar met een open dak voor een ongeëvenaarde rijervaring. Dit eerste exemplaar, een custom made exemplaar voor een speciale klant, introduceert onze zichtbare carbonafwerking.”