Achtergrond Lifestyle & Fun

Heiligschennis? Tuner pakt BMW M5 CS stevig aan

september 15, 2022

BMW M5 CS

Tuners zoals Brabus, Novitec, en Techart laten elke keer weer zien dat het nooit snel genoeg kan gaan. Een andere tuner, genaamd G-Power, heeft een BMW-model aangepakt, dat eigenlijk geen extra aandacht meer nodig had: de M5 CS. Toch is de Duitse tuningspecialist los gegaan op het model en het resultaat is de G5M CS Hurricane RR.

900 pk

Onder de motorkap van de G-Power M5 CS ligt een flink gekietelde V8-motor, die door middel van grotere turbo’s, nieuwe zuigers en verbeterde drijfstangen goed is voor 900 pk. Dat is 265 pk meer dan je in een reguliere CS krijgt. Het aantal newtonmeters is opgeschroefd van 750 Nm naar maar liefst 1.050 Nm. Dit alles zorgt voor een topsnelheid van 340 km/h.

Koolstofvezel onderdelen

Het ombouwen van een M5 CS naar Hurricane-variant kost zo’n 119.000 euro. Dat is uiteraard exclusief de auto. Daar krijg je naast het bizarre vermogen nog een aantal extra spulletjes voor terug, zoals een hoop carbon en oranje 21-inch wielen. G-power levert ook een compleet nieuw uitlaatsysteem bij hun versie van de M5 CS. Hoe dat klinkt weten we niet, maar we vermoeden dat je buren de G-Power BMW M5 CS ook willen verbouwen, als je hem regelmatig vroeg in de ochtend start.

Wie of wat is G-Power?

Het Duitse G-Power heeft zich gespecialiseerd in het verfraaien van auto’s van de merken Mercedes-AMG, Lamborghini, Porsche en BMW. Het merk begon in 1971 met het merk BMW. Later, in 1986 begon het bedrijf tuningkits aan te bieden voor modellen van andere merken. In 2005 werd carbon ontzettend hip en bracht het merk ook eigen carbononderdelen op de markt. G-Power staat erom bekend dat ze af en toe opvallende auto’s uitbrengen, zoals bijvoorbeeld een BMW M5 Hurricane RR van de E60 generatie. Dankzij een supercharged V10 haalde die een topsnelheid van 372 km/h.