Achtergrond Fun

Heiligschennis of meegaan met de tijd? Zeldzame Bentley S2 Continental met elektrische aandrijflijn

februari 14, 2023

Bentley S2 Continental

De Bentley S2 Continental is een luxueuze coupé die werd geproduceerd door Bentley tussen 1959 en 1962. Het model was een opvolger van de Bentley S1 en werd gekenmerkt door zijn krachtige 6,2-liter V8-motor en elegante ontwerp. Alleen de superrijken konden de S2 betalen. Hij werd dan ook beschouwd als een symbool van rijkdom en stijl. Het model is voorzien van allerlei luxe spulletjes, die sommige moderne auto’s nog niet eens standaard hebben, zoals airconditioning en elektrische ramen. Er zijn in totaal slechts vier exemplaren geproduceerd door de Londense carrosseriebouwer James Young.

Elektromotor

Toch heeft iemand de zeldzame auto stevig onder handen genomen. Lunaz Design trok de V8 onder de motorkap vandaan en verving hem door een 406 pk en 719 Nm sterke elektromotor. De statige bolide sprint daardoor in slecht zeven seconden van 0 naar 100 km/u. Bijna alle oude techniek is vervangen. Zo is er nieuwe remmerij en ook het onderstel is gemoderniseerd. De hardheid van het onderstel is zelfs aanpasbaar vanuit de auto.

Zeldzaam

Volgens Lunaz-oprichter David Lorenz is de Bentley de zeldzaamste auto ooit die volledig geëlektrificeerd is. Alle originele onderdelen blijven gelukkig keurig bewaard, zodat de auto weer terug naar zijn oorspronkelijke staat gebracht kan worden, mocht een eigenaar dat ooit willen. De actieradius en de prijs van de auto is niet bekend. De prijs zal ongetwijfeld extreem hoog zijn. De actieradius, gezien de stroomlijn en het gewicht van de auto, waarschijnlijk laag.