Autonieuws Fun Klassiekers

Gespot: teveel om op te noemen

mei 20, 2023

Een korte introductie. Het EMWalhalla is een evenement dat wordt georganiseerd door de club Elk Merk Waardig. Een club die zich inzet voor de buitenbeentjes van autoland. Er is waarschijnlijk geen autoclub met meer diversiteit. Bijna alles op vier wielen is wel in de club te vinden. Van obscure modellen tot auto’s die gewoon nooit officieel in Nederland of Europa werden geleverd. Of juist ooit alledaagse modellen die weer uit het collectieve geheugen zijn geraakt. Naar leeftijd wordt niet gekeken: zelfs actuele auto’s zijn welkom, als ze maar afwijken van de norm.

Kijken én rijden

De opzet van het EMWalhalla is eigenlijk best eenvoudig. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers vrij in- en uitrijden op het terrein van Louwman’s Toyota World. Ook de collectie van Louwman’s Toyota World is bij uitzondering open voor publiek. Toegang tot EMWalhalla is desondanks gratis, ook als je niet met een bijzondere auto komt. Een vrijwillige donatie aan de organisatie mag natuurlijk altijd.

EMWalhalla biedt meer dan alleen bijzondere auto’s kijken. Twee keer op de dag is er de show Flop Gear, waarbij bezoekers hun auto door een enthousiaste presentator kunnen laten voorstellen aan het publiek. Bijzonder is dat je zelfs proefritten kunt maken met diverse auto’s. Niet om ze daarna te kopen, maar om ze gewoon eens zelf te ervaren. Dit jaar bestond het keuzemenu uit een driewielige Reliant Robin, een comfortabele Citroën Xantia Break, een luxe Fiat 130, een mooie Peugeot 404, een futuristische Oldsmobile Silhouette en zelfs een moderne MG ZS EV.

Hoge verwachtingen overtroffen

Vorig jaar werd het EMWalhalla voor het eerst in huidige vorm en onder die naam georganiseerd. Het was een beetje een experiment, maar zowel bij bezoekers als organisatie werden de verwachtingen overtroffen. Zowel in aantallen als diversiteit was de opkomst indrukwekkend. Bekijk hier ons fotoverslag van EMWalhalla 2022.

Na het evenement van vorig jaar gingen we naar het EMWalhalla van 2023 met hoge verwachtingen – en die werden toch weer overtroffen. Dit jaar was de opkomst nog groter. Naar schatting van de organisatie zijn er verspreid over de dag 400 tot 500 auto’s geweest. De diversiteit was ook weer enorm. Van een Ogle GT tot een Ranger 1700, een Australische Ford Fairmont of een Amerikaanse Renault Alliance. En hoe vaak zie je een Proton? Hier waren er twee!

Fotoverslag EMWalhalla 2023

Hieronder vind je ons fotoverslag van het evenement, al kun je misschien beter spreken van een foto-impressie. Het is namelijk onmogelijk om alles te laten zien. We waren er om half elf en rond het officiële einde om 15.00 uur waren we pas net zo’n beetje ‘uitgekeken’, voor zover je op dit evenement überhaupt uitgekeken kunt raken. Bekijk de foto’s hieronder en houd vooral ook op www.elkmerkwaardig.nl in de gaten wanneer het volgende EMW-evenement plaatsvindt.