Autonieuws

Gemballa Mirage GT: wanneer je denkt dat het niet enger kan

maart 18, 2023

Made in Stuttgart

Gemballa is een Duits high-end tuningbedrijf dat bekend staat om het tunen van sportwagens van gerenommeerde merken zoals Porsche en McLaren. Het bedrijf werd opgericht in 1981 door Uwe Gemballa en begon als een kleine tuninggarage in Stuttgart, maar groeide al snel uit tot een toonaangevend bedrijf in de tuningindustrie. Gemballa heeft een geschiedenis in het ontwerpen van opvallende auto’s die kracht en snelheid uitstralen en heeft een reputatie opgebouwd voor het creëren van unieke en krachtige voertuigen met een indrukwekkende prestatie. Het laatste project van het Duitse merk is de Gemballa Marsien, een offroadversie van de 992 Turbo S met designelementen van de 959.







Gemballa Mirage GT

De Gemballa Mirage GT is gebaseerd op de iconische Porsche Carrera GT en is uitgerust met een 5,7-liter V10-motor die tot 670 pk kan produceren, waardoor het voertuig in staat is om van 0 naar 100 km/u te versnellen in slechts 3,7 seconden. De Mirage GT – humor, er bestaat overigens ook een Mitsubishi met die naam – heeft een topsnelheid van meer dan 335 km/u, waardoor het een van de snelste auto’s uit die tijd is. Het is ook een van de gevaarlijkste auto’s ooit gebouwd. De Carrera GT is uitgerust met handgeschakelde versnellingsbak. Technieken zoals stabiliteitscontrole en tractiecontrole waren nog niet aanwezig op de Carrera GT, dat maakt deze auto heel gevaarlijk in onervaren handen. Dankzij de aanpassingen en verbeteringen die Gemballa heeft aangebracht, waaronder een nieuwe uitlaat en een gewichtsvermindering, heeft de Mirage GT een indrukwekkende wegligging en biedt hij de bestuurder een unieke en opwindende rijervaring.














Gemballa Mirage GT




Crash

De Gemballa GT is een enorm zeldzame auto. Er zijn slechts 25 stuks gemaakt. Inmiddels zijn er minder dan 25 over, nadat autoverzamelaar Benjamin Chen zijn exemplaar in New York kapotreed. De bestuurder van de blauwe Mirage GT was onder invloed en ramde meerdere auto’s. Zie de YouTube video hieronder.