Autonieuws

Geld verdienen met crypto: de ins en outs op een rij 

juni 7, 2022

Wat is belangrijk om te weten als je wilt starten met crypto, bijvoorbeeld met bitcoin, ethereum of andere munt? Laat je goed voorlichten: kennis is de eerste stap om succesvol geld te verdienen met crypto. Wie weet verdien jij er straks een mooi bedrag voor een nieuwe auto mee, of een leuke spaarpot voor later.  

Hoe begin je met cryptocurrency? 

Hoe begin je met crypto? Beginnen met cryptocurrency is op zich eenvoudig. Je opent een account op een betrouwbare exchange en kunt dan direct btc of andere cryptomunt aanschaffen. Natuurlijk is dit pas het begin: verantwoord starten met crypto doe je door je er in te verdiepen, bijvoorbeeld door erover te lezen.

Hoe werkt cryptocurrency?

Cryptocurrencies zijn verschillende valuta die gebruikmaken van een ingewikkelde digitale versleuteling om transacties te verifiëren. Er is geen centrale instantie die dit regelt, alleen een gedecentraliseerd netwerk.

Wat is crypto en welke munten zijn er? 

Naast de grote namen zoals bitcoin en ethereum zijn er nog tal van andere munten, sommige met een specifieke eigen toepassing. Deze variëren ontzettend in waarde en dit kan ook nog eens van dag tot dag sterk verschillen. 

Alles wat je moet weten over cryptocurrency

Wat zijn de dingen die je absoluut moet weten over cryptocurrency? Dat hangt ook een beetje af van wat je wilt doen met je crypto. Wil je actief gaan handelen? Dan loont het de moeite om inhoudelijke kennis over de munten op te doen. Wil je vooral voor de langere termijn geld wegzetten, dan kies je meestal voor de bekendere namen, waarvan je weet dat er een gedegen team op de achtergrond mee bezig is. Ook is het dan handig om voor crypto te kiezen die je kunt “staken”, inzetten op het netwerk zodat jij daar een vergoeding voor ontvangt: dit kan behoorlijk wat opleveren. 

Starten met crypto: welke cryptomunt kies je? 

Welke cryptomunt kies je om mee te starten? Dat hangt van de marktomstandigheden af op dat moment. Het is handig om te starten met een cryptomunt waar je op de lange termijn vertrouwen in hebt, en deze aan te kopen op een moment dat de koers wat lager is. Je weet nooit zeker of de koers niet verder gaat dalen of ineens erg zal gaan stijgen. Dit probleem kun je echter ondervangen door iedere maand een beetje te investeren, of bewust wat geld achter de hand te houden om in te stappen na een sterke daling. Kortom: je kijkt naar de marktomstandigheden én je kennis over een cryptomunt. 

Hoe start ik met bitcoins? 

Een bitcoin is zelfs op slechte momenten in de markt nog behoorlijk wat waard. Je vraagt je dan wellicht af of de bitcoin nog een interessante munt is om op in te stappen. Misschien is de bitcoin zelf minder interessant om in een korte tijd tientallen procenten winst te maken, het is echter wel een munt die behoorlijk zijn waarde behoudt, ook in slechtere tijden. Bovendien is het mechanisme achter bitcoin zodanig, dat de munt na verloop van tijd steeds schaarser wordt. Daardoor mag je verwachten (al is het niet zeker) dat je bitcoins op de langere termijn meer waard zullen worden. Een slim aankoopmoment kiezen is dus belangrijk om een goed rendement te behalen, wanneer je wilt starten met bitcoin.