Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Gecrashte Lamborghini Aventador van half miljoen legt verkeer op de A28 stil

maart 27, 2022

Lamborghini crasht op A28 bij Rouveen

De Lamborghini, die het best te omschrijven valt als ‘peperduur’, is een Aventador S uit 2019. Achterin de Italiaanse supercar van ruim een half miljoen euro ligt een 740 pk sterke 6.5-liter V12. Niet iedereen kan overweg zoveel vermogen, blijkt weer. In slechts 2,9 seconden zit de tweezitter op de 100 km/u en zijn topsnelheid ligt op 350 km/u.

Tekst gaat verder onder de tweet

Carmeeting

De ooit glimmende witte Lamborghini was onderweg naar het DAY1 World of Cars-evenement op het TT-circuit van Assen. Daar is hij nooit gearriveerd, want op de A28 tussen Zwolle en Meppel ging het goed mis. De auto kwam op zeer hoge snelheid in aanraking met de vangrail, waarna hij na een behoorlijk aantal pirouettes midden op de snelweg tot stilstand kwam. De Aventador is bijna onherkenbaar, maar er zijn geen gewonden gevallen bij het eenzijdig verkeersongeval. De twee inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken en hoefden niet naar het ziekenhuis.  

Files

De vangrail in de middenberm is volgens Rijkswaterstaat flink beschadigd geraakt. De snelweg richting Zwolle is inmiddels vrijgegeven. Verkeer dat de andere kant op gaat – richting Hoogeveen – zal waarschijnlijk tot 16.00 uur moeten omrijden. In de video hieronder kun je zien dat er nog weinig over is van de Lamborghini.

Foto’s en video: Stefan Verkerk

Lees ook: