Autonieuws

Gaaf: deze roadster van Polestar gaat in productie

augustus 16, 2022

Polestar 1 t/m 6

Polestar is flink aan de weg aan het timmeren. Op dit moment kun je bij Polestar twee modellen krijgen, die beide wel erg op een Volvo lijken: de Polestar 1 en Polestar 2. In de toekomst wordt de differentiatie tussen Polestar en Volvo veel groter. De automaker gaat de komende drie jaar drie nieuwe EV’s lanceren met een geheel eigen gezicht: twee elektrische SUV’s, de Polestar 3 en Polestar 2, en de Polestar 5. Nu maakt de Zweedse automaker bekend dat er nog een zesde model aankomt: de Polestar… 6!

Polestar 6

De Polestar 6 is een elektrische roadster, die gebaseerd is op een studiemodel dat Polestar in maart onthulde in Los Angeles: de Polestar O₂. Nu, een paar maanden later, maakt het merk bekend dat de conceptcar de weg op gaat als een productiemodel.

884 pk

De Polestar 6 wordt gebaseerd op Polestar’s aluminium platform. Het model – dat in eigen huis wordt ontwikkeld – krijgt de 800 Volt basis die al voor de Polestar 5 is bevestigd. Dat betekent onder meer een vermogen tot 884 pk en 900 Nm uit een dual-motor aandrijflijn, een beoogde acceleratie van 0-100 km/u in 3,2 seconden en een topsnelheid van 250 km/u. De auto krijgt een actieradius van minimaal 600 kilometer (WLTP).

Vliegtuig

Het exterieur van de O₂ is volgens het merk beïnvloed door vliegtuigen, zowel in esthetisch als aerodynamisch opzicht. De O₂ heeft geen vleugels of spoilers, maar luchtinlaten in de spatschermen en achterlichten waarin luchtschoepen zijn verwerkt.

Verlijmde zelfdragende carrosserie

De Polestar 02 conceptauto heeft een ‘unibody’, een zelfdragende carrosserie. Chassis en carrosserie zijn daarbij één geheel. Het bestaat uit verschillende lagen aluminium, met elkaar verlijmd en uitgehard in de oven. Of het productiemodel hier gebruik van maakt is nog niet duidelijk.

Limited Editions

Ter gelegenheid van de lancering worden naar verwachting 500 genummerde exemplaren van een speciale ‘LA Concept’ uitvoering geproduceerd: de ‘Polestar 6 LA Concept edition’. Ze worden exclusief uitgevoerd in de unieke, blauwe ‘Sky’ carrosseriekleur, het lichte lederen interieur en de unieke 21-inch velgen van het oorspronkelijke Polestar O₂ studiemodel. De richtprijs voor deze uitvoering is 200.000 dollar (197.530 euro). Het prijskaartje van een reguliere Polestar 6 is nog niet bekend.

Meer technische gegevens en concrete specificaties worden bekendgemaakt in aanloop naar de verwachte lancering in 2026.

Lees ook: