Achtergrond Autonieuws

Fotoreportage: Twee Bugatti’s in Nederlandse autoverzameling

mei 11, 2023

Maasdijk Automotive

Een bizar gezicht: twee exemplaren van de Chiron naast elkaar. En dat gewoon in Nederland! Ze staan bij Maasdijk Automotive, een bedrijf gespecialiseerd in liefhebbersauto’s. De voorraad tijdens ons bezoek bestond uit onder meer Ferrari’s, Mercedes-AMG’s en Lamborghini’s. Exclusief spul dus. De Chiron staat bovenaan de voedselketen en is geen supercar maar een échte hypercar. Waar de donkerblauwe Chiron door de eigenaar zelf helemaal is samengesteld, is dat bij het andere exemplaar niet het geval. Deze is te koop. Het prijskaartje is op verzoek op te vragen bij Maasdijk Automotive.

Prestaties van de Bugatti Chiron

Waarom de Chiron zich met recht een hypercar mag noemen? Kijk maar eens naar zijn specificaties. De Bugatti Chiron heeft een W16-motor met een inhoud van 8,0-liter en een vermogen van maar liefst 1.500 pk en 1.600 Nm. Hierdoor kan de Chiron in minder dan 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en haalt hij – met de juiste sleutel – een topsnelheid van 420 km/u. De Chiron beschikt over tal van geavanceerde technologieën, zoals een actieve achterspoiler die de luchtweerstand vermindert en de stabiliteit verbetert bij hoge snelheden.

Naakt carbon

De samenstellingen van deze twee Bugatti Chirons zijn redelijk verschillend. De ene is donkerblauw carbon en de andere is blauw met donkerpaars. Deze specificatie is vergelijkbaar met de introductiespecificatie van de Chiron, toen die gepresenteerd werd op de Autosalon van Genève. De carrosserie van de Bugatti Chiron is standaard van carbon, maar bij de donkerblauwe variant is het ook écht zichtbaar. Alle carbonpatronen lopen naar het midden van de auto, daar waar alle lijnen samenkomen.

Afwerking van wereldniveau

Het interieur van de Bugatti Chiron is werkelijk adembenemend, een meesterwerk. Elk onderdeel van het interieur is met de grootste precisie ontworpen en met de hand vervaardigd door de Franse autobouwers. De cockpit van de Chiron is gemaakt van de mooiste materialen. De stoelen zijn bekleed met leder en de stiksels zijn met de hand aangebracht, waardoor het interieur een luxueuze uitstraling heeft. Een bijzonder detail van de carbon blauwe Chiron is dat de modelevolutie van Bugatti beeldend is verwerkt in het deurpaneel. Je vindt er de Type 37, Type 57, Veyron en de Chiron. De cockpit is afgewerkt met koolstofvezel en gepolijst aluminium en de vormgeving is geïnspireerd op de luchtvaart.

Fotografie: YN Automotive