Achtergrond Autonieuws

Fotoreportage: Supercars 2 – Road vs Race Edition in Autoworld Brussels

januari 23, 2023

Bonte mix van historische en moderne auto’s in Autoworld Brussels

De grote eindejaarsexpo Supercars 2 heeft wellicht dezelfde naam als de expo van vorig jaar, maar deze editie is allesbehalve een remake. In Autoworld Brussels worden liefst 50 andere bijzondere auto’s getoond. Een bonte mix van historische en moderne auto’s, waaronder modellen die toegelaten zijn op de openbare weg en hun racevarianten.

Expo Supercars 2 – Road vs Race Edition

De eerste editie van de expo Supercars was bijzonder succesvol met meer dan 65.000 bezoekers. Volgens het museum is de expositie Supercars 2 – Road vs Race Edition nog meer de moeite waard. Alle auto’s zijn met dank aan privé-verzamelaars en internationale musea naar Brussel afgereisd.

Supercars 2: Road vs Race Edition in Autoworld Brussels

Homologatiespecials

Tijdens de expositie zal je diverse homologatiespecials tegen het lijf lopen. Dit zijn straatauto’s die gebaseerd zijn op volbloed racewagens. Zo zijn er de BMW M1 in een Procar- en een straatversie, de Lamborghini Supertrofeo en de roadversie en ga zo maar door. Er is ook een platform dat alle schijnwerpers op Ferrari richt ter ere van de 75ste verjaardag van het merk. Een ander platform is gewijd aan Super Sedans. Wie herinnert zich de eerste versie nog van de Audi RS2 of de Lancia Thema Ferrari 8.32?

Enkele voorbeelden

Zo staat er nog veel meer. Van een Mercedes C111 tot een Porsche 935-sportwagen uit de jaren 70 (bestuurd door Jacky Ickx) en zijn zusje, de 935-2019 die vijf decennia later op dezelfde basis werd gebouwd. Ook de Tomaso Deauville en Citroën SM Opera zijn present, evenals de Touring Superleggera Aero 3 uit 2020 of de Aston Martin Speedster en de Kimera Evo 037. Kortom: heerlijk spul!

Fotoreportage Supercars 2 – Road vs Race Edition in Autoworld Brussels

AutoRAI.nl-lezer Koen Hana heeft er in ieder geval enorm van genoten en kan deze expositie iedereen van harte aanraden. Zijn fotoverslag tref je aan in dit artikel over de Supercars 2 – Road vs Race Edition in Autoworld Brussels.



















































































































































































Supercars 2: Road vs Race Edition in Autoworld Brussels