Achtergrond Autonieuws

Formule 1 kijken duurder, Viaplay verhoogt prijzen

januari 25, 2023

Viaplay maandabonnement 2023

Deze nieuwe prijsinformatie kunnen we melden op basis van informatie van Ziggo en KPN, die ook Viaplay-abonnementen slijten aan klanten. Wil je geen jaarabonnement, maar een maandabonnement? Ook dan heb je pech. Je gaat in dit geval ook meer betalen: vanaf 28 februari stijgt de prijs van 13,99 euro naar 15,99 euro.

Streamingplatform

Viaplay – een streamingplatform uit Zweden – is sinds 1 maart 2022 actief in Nederland. Naar schatting hebben ongeveer 1 miljoen Nederlanders een abonnement. Viaplay heeft de uitzendrechten van Formule 1 in handen, maar ook van de Bundesliga- en Premier League-voetbalcompetities.

F1 TV Pro is een alternatief

Geen zin om de hogere prijs voor Formule 1 te betalen? Formule 1 heeft ook zijn eigen streamingdienst: F1 TV Pro. Dit kost je 64,99 euro per jaar. Je streamt dan iedere grand prix van F1 live en on-demand. Je kan ook met elke coureur meekijken via de boordcamera’s. Ook zijn er liveboordfeeds. Het is ook mogelijk om te luisteren naar liveradio van elke coureur op de grid.

Viaplay kost op jaarbasis 191,88 euro op basis van een maandprijs van 15,99 euro. Voor F1 TV Pro betaal je omgerekend 5,41 euro per maand.