Achtergrond Autonieuws

Ford start uitgebreide test Ford E-Transit met waterstoftechnologie

mei 19, 2023

Energie-intensieve gebruiksscenario’s

Het onderzoek van Ford zal vaststellen of brandstofceltechnologie kan helpen om een groter emissievrij rijbereik te bieden voor E-Transit-klanten met energie-intensieve gebruiksscenario’s. 

Het onderzoek is gedeeltelijk gefinancierd door het Advanced Propulsion Centre (APC). Het Ford-consortium van zes leiders op het gebied van autotechnologie en wagenparkbeheer zal ook helpen bij het bepalen van de vereiste ondersteunende infrastructuur voor het tanken van waterstof.

Conversie-expertise

Ford Pro zal het proefproject gebruiken om zijn conversie-expertise uit te breiden. Ford verwacht dat de primaire toepassing van brandstofceltechnologie tot zijn recht zal komen in de grootste, zwaarste bedrijfswagen varianten. Zo kunnen deze voertuigen met een hogere energiebehoefte ook lokaal emissievrij zijn en tegelijkertijd het rijbereik leveren dat klanten eisen.

Ford E-Transit Waterstof

Acht waterstof-brandstofcel Ford E-Transits

Tijdens het driejarige project zal een testvloot van acht waterstof-brandstofcel Ford E-Transits gedurende zes maanden rijden. Ford onderzoekt daarbij de actieradius, de bedrijfstijd en kosten en zet die af tegen een dieselaangedreven equivalent.

Het prototype van de Ford E-Transits beschikt over een brandstofcelstack, in combinatie met een aanzienlijke opslagcapaciteit voor waterstof, geoptimaliseerd voor veiligheid, capaciteit, kosten en gewicht. Een belangrijk onderdeel van het project zal de efficiënte en levensvatbare recycling van afgedankte onderdelen evalueren.

Ford E-Transit Waterstof