Autonieuws

Ford Mustang GTD: prijzen beginnen bij 476.800 euro! Strenge selectieprocedure!

juni 13, 2024

Ford Mustang GTD Carbon Series

De nieuwe Ford Mustang GTD Carbon Series is naar wens verkrijgbaar met een zogeheten Performance-pakket. Dit pakket speelt een belangrijke rol in het streven om een ronde onder de zeven minuten op de beroemde Nürburgring te rijden, en biedt canards en een grotere splitter aan de voorkant, flaps aan de onderkant van de carrosserie en een systeem voor luchtweerstandreductie op de achterspoiler.

Lightweight-pakket

De actieve aerodynamische elementen van het Performance-pakket zorgen voor minder luchtweerstand op rechte stukken zonder in bochten concessies te doen aan de aerodynamische grip. Het Performance-pakket omvat ook een Lightweight-pakket dat minder geluiddempend materiaal bevat en waaraan, naast een unieke voorkant, ook 20-inch magnesium velgen zijn toegevoegd. En hoewel het Performance-pakket onderdeel is van dit Carbon Series-model, is het pakket verkrijgbaar voor de hele Mustang GTD-reeks.

Het interieur van de Ford Mustang GTD is voorzien van een met leer bekleed stuur, een digitaal dashboard, een centraal infotainmentscherm en zwart lederen stoelen. Het ontwerp is strak en eigentijds.
Het interieur van de Ford Mustang GTD is voorzien van een met leer bekleed stuur, een digitaal dashboard, een centraal infotainmentscherm en zwart lederen stoelen. Het ontwerp is strak en eigentijds.

Interieur Ford Mustang GTD

Het GTD-interieur is voor het eerst te zien op Le Mans. De Recaro-stoelen in het interieur zijn op hun taak berekend en vormen een eenheid met het nieuwe stuur in de Mustang GTD. Het stuur heeft een platte onderkant en is voorzien van een dikke, gevulde, in leer gewikkelde rand met exclusieve Dinamica-inzetstukken en inzetstukken van koolstofvezel. Exclusief voor de Mustang GTD zijn knoppen op het stuur waarmee de bestuurder zonder de blik op de weg te verliezen, de stijfheid van de ophanging en de uitlaatmodus kan instellen en zo kan bepalen hoe de Mustang GTD in bochten presteert en tijdens het accelereren klinkt. De soundtrack van de supercar wordt geproduceerd door een krachtige 5.2-liter V8-motor met supercharger die een vermogen van meer dan 800 pk levert.

Track Apps-pagina

Aan het hoofdpaneel vóór de versnellingsdraaiknop zijn twee nieuwe knoppen toegevoegd voor het openen van de Track Apps-pagina en het activeren van de functie waarmee de vooras kan worden verhoogd om obstakels op parkeerterreinen en opritten te kunnen nemen.

3D-geprinte titanium schakelpeddels

De niet te missen, 3D-geprinte titanium schakelpeddels geven bestuurders meer controle over de achttraps transmissie met dubbele koppeling. De forse, zeshoekige schakelpeddels zijn licht en geven de vingers van de bestuurder een goede grip. Titaniumafwerking is ook beschikbaar op de versnellingsdraaiknop op de middenconsole.

Binnenaanzicht van een moderne Ford Mustang GTD met een stuur, een digitaal dashboard en verschillende bedieningselementen. Het ontwerp is voorzien van zwarte en grijstinten met accenten van koolstofvezel.
Binnenaanzicht van een Ford Mustang GTD met een stuur, een digitaal dashboard en verschillende bedieningselementen. Het ontwerp is voorzien van zwarte en grijstinten met accenten van koolstofvezel.

Verschillende kleuren

De Ford Mustang GTD is gespoten in de nieuwe Chroma Flame. Deze kleur is exclusief voor de Mustang GTD en is, samen met Polymimetic Gray, Race Red, Shadow Black, Frozen White en Lightning Blue, een van de zes kleuren voor de Mustang GTD. De donkerrode tint past schitterend bij de Carbon Series-elementen.

Om de carrosserie van koolstofvezel te accentueren, laat de Carbon Series de motorkap, het dak en het Tech Deck aan de achterkant ongelakt, en zijn de velgen (aluminium of magnesium) afgewerkt in Magnetite. Race strepen in een contrasterende kleur zijn beschikbaar, evenals remklauwen in Grabber Blue, Race Red of Black.

Specifieke software

De geavanceerde softwaresuite van de Mustang wordt met de GTD naar een hoger plan getild. De gamingtechnologie van Unreal Engine waarop het SYNC 4-infotainmentsysteem draait, heeft nu Mustang GTD-specifieke graphics op het 13,2-inch touchscreen en een 12,4-inch herconfigureerbaar, digitaal instrumentencluster. Elk van de zes rijmodi is afgestemd op de Mustang GTD en het nieuwe Performance-instrumentencluster is exclusief voor de GTD. Op het instrumentenpaneel nemen de versnellingsindicator en de toerenteller een centrale positie in en is alle overbodige informatie weggelaten.

Mustang GTD kopen?

Het Europese debuut van de Mustang GTD valt samen met de officiële opening van de inschrijvingsperiode voor de Europese markt. Op 13 juni vanaf 13:00 uur CET kunnen potentiële Mustang GTD-klanten in Europa naar TheMustangGTD.com gaan en zich inschrijven op de meest gedurfde Mustang ooit. Deze inschrijvingen sluiten weer op 19 juli. Prijzen van de Mustang GTD beginnen naar verwachting bij 476.800 euro. De levering moet in de lente van 2025 starten.

Selectieprocedure

Ford verwacht dat er meer potentiële kopers zullen zijn dan er Mustang GTD’s beschikbaar zijn. Ford zal uit de verzameling ingediende aanvragen een keuze maken om te bepalen welke aanvragers de kans krijgen om een ​​Mustang GTD aan te schaffen. Er zal rekening worden gehouden met een verscheidenheid aan factoren, waaronder het eigendom van Ford en Mustang, de betrokkenheid bij de autosport en het enthousiasme voor de autosector. Ford is van plan zeer beperkte hoeveelheden van de Mustang GTD te produceren, met ongeveer 300 tot 700 exemplaren per modeljaar. Aanvragers worden uiterlijk eind zomer 2024 op de hoogte gebracht van de selectie.

Ford Mustang GTD wel straatlegaal?

Voor de Europese markten ondergaat de Mustang GTD momenteel het beoordelingsproces (bekend als ‘typegoedkeuring’) om het voertuig te mogen gebruiken op de weg. Als deze goedkeuring niet kan worden verkregen, dan mag de Mustang GTD in bepaalde markten alleen op het circuit worden gebruikt.


Op een verlaten weg met groene velden en bomen op de achtergrond staat onder een bewolkte hemel een rode Ford Mustang GTD met zwarte strepen geparkeerd, alsof hij zojuist topprijzen heeft gewonnen in een race waarbij de inzet hoog is.


Een rode Ford Mustang GTD met achterspoiler staat geparkeerd op een weg langs grasvelden onder een gedeeltelijk bewolkte hemel.


Een rode Ford Mustang GTD met een zichtbare voorband en een ingewikkeld wielontwerp staat geparkeerd aan de kant van de weg, tegen een achtergrond van weelderig groen en bomen onder een heldere hemel.


Een rode Ford Mustang GTD met een grote achterspoiler en dubbele uitlaatpijpen rijdt op een bochtige weg door een graslandschap en laat zijn bekwaamheid en prijs zien terwijl hij moeiteloos manoeuvreert.


Een rode Ford Mustang GTD met achterspoiler staat geparkeerd op een bochtige weg, omgeven door groen en onder een bewolkte hemel.


Close-up van het voorwiel van een rode Ford Mustang GTD met ingewikkelde velgen van zilverlegering, zwarte aerodynamische kenmerken en zichtbare rode remklauwen, geparkeerd op een verhard oppervlak.


Close-up van de achterkant van een rode Ford Mustang GTD met een grote koolstofvezelspoiler op een plattelandsweg.


Binnenaanzicht van een moderne Ford Mustang GTD met een stuur, een digitaal dashboard en verschillende bedieningselementen. Het ontwerp is voorzien van zwarte en grijstinten met accenten van koolstofvezel.


Interieur van een Ford Mustang GTD met twee zwarte en grijze sportstoelen met opvallende stiksels en ondersteunende verstevigingen, een middenconsole met bekerhouders ernaast.


Binnenaanzicht van een Ford Mustang GTD, met twee zwarte stoelen in racestijl met hoge rugleuning en 'GTD' in de hoofdsteunen gestikt.


Close-up van de middenconsole van een Ford Mustang GTD met een draaiknop voor de versnellingspook, een reeks knoppen, ventilatieopeningen en gestructureerde oppervlakken. Het interieur heeft een strak, modern design met donkere afwerkingen die passen bij de premium prijzen van de auto.


Interieur van een moderne Ford Mustang GTD met zwartleren stoelen, een gedetailleerd dashboard met een groot beeldscherm en een strak stuur. Door de ramen is het groen zichtbaar.