Autonieuws

Ford E-Transit krijgt grotere actieradius en kan razendsnel snelladen

april 24, 2024

Stevige actieradius

Ford geeft de E-Transit – die sinds 2021 op de markt is – een stevige update. Klanten kunnen kiezen voor een nieuwe, grotere accu, met een capaciteit van 89 kWh. De nieuwe accu is goed voor een rijbereik van 402 kilometer. Een warmtepomp is standaard voor de nieuwe versie en verwarmt het interieur efficiënter bij lage temperaturen, waardoor in de winter de actieradius niet fors inzakt. Volgens Ford is de grote bus dankzij het nieuwe accupakket uitstekend geschikt voor klanten die veel kilometers op de snelweg maken.

180 kW snelladen

De nieuwe batterijvariant van de Ford E-Transit kan ook aanzienlijk sneller laden. Het maximum AC-laadvermogen – waarmee een bus op de zaak, thuis of bij een openbare laadpaal kan laden – is verdubbeld van 11 naar 22 kW, waarmee het mogelijk is om de batterij volledig op te laden in minder dan zes uur. Bij een snellader langs de snelweg kan de E-Transit met de grote accu tot 180 kW laadkracht aan. Een stevig laadvermogen dus, waarvoor een dure elektrische auto zich niet zou schamen. Bij een snellader zit de batterij in slechts 28 minuten weer op 80% laadcapaciteit.

Personenversie

Klanten kunnen ook bij de elektrische Transit kiezen uit verschillende lengtes en soorten cabines. Er zijn in totaal 19 verschillende varianten. Het laadvermogen varieert van 1.460 kg tot 1.814 kg, afhankelijk van het type. De E-Transit komt ook leverbaar als versie voor personenvervoer, met een door de fabriek goedgekeurde ombouw van de elektrische E-Transit tot personenbus. De nieuwe versie is bedoeld om bijvoorbeeld taxibedrijven, scholen en lokale overheden te helpen hun wagenpark te elektrificeren en hun activiteiten toekomstbestendig te maken. Dit om te voldoen aan de strengere regelgeving en de ruim 350 lage-emissiezones die al in heel Europa aangewezen zijn – onder meer in alle hoofdsteden van de landen van de Europese Unie.