Geen onderdeel van een categorie

Ford E-Transit Custom: elektrische bedrijfswagen met 380 kilometer actieradius

mei 9, 2022

Ford E-Transit Custom

De Ford Transit is een begrip in de bedrijfswagenwereld. De Transit Custom zit tussen de grote Transit en de Transit Connect in de modelhiërarchie. Bij het model denk je al snel aan een dieselmotor, maar hij is ook al enkele jaren leverbaar met een zuinige plug-in hybride-aandrijflijn: de Transit Custom PHEV. Daar komt nu een variant bij, die helemaal geen benzine of diesel lust: de E-Transit Custom.

Elektrische bedrijfswagens

Ford wil tegen 2035 alleen nog maar emissievrije voertuigen verkopen in Europa en dus ook duurzame bedrijfswagens. De E-Transit Custom is zo’n uitstootvrije bedrijfswagen. De technische specificaties van de E-Transit Custom geeft Ford pas vrij in september, maar een aantal zaken mogen we nu al weten.

Zo maakt Ford bekend dat de WLTP-actieradius uitkomt op 380 kilometer en dat het trekgewicht overeenkomt met de dieselvariant. De elektrische bus is extra geschikt voor de bouwsector, want het is in feite een stopcontact op wielen. Hij kan dus op locatie stroom leveren aan gereedschappen, verlichting en apparaten. DC-snelladen kan de E-Transit Custom ook.

Flitsende bus

De foto’s mogen we ook vast hebben van Ford. Zoals je kunt zien heeft de elektrische Transit een scherpe neus en een compleet dichte ‘grille’. Verder bespeuren we een set booskijkende led-koplampen, die zijn verbonden via een led-strip.

2023

De volledig elektrische Ford gaat naar verwachting in de tweede helft van 2023 in productie. Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat tegen 2024 de 2-tons E-Transit gezelschap krijgt van vier nieuwe, volledig elektrische bedrijfswagens als onderdeel van de Transit-familie. Daartoe behoren ook de Transit Custom en Transit Courier, evenals de personenversies Tourneo Custom en Tourneo Courier.