Autonieuws

Ford Capri is terug en vanaf 43.450 euro!

juli 10, 2024

Trekjes van de vroegere Ford Capri

Nee, hij lijkt niet echt op de vroegere Ford Capri. Maar deze elektrisch aangedreven reïncarnatie heeft toch wel enkele kenmerken die ernaar verwijzen. Dat is bijvoorbeeld de signatuur van de led-koplampen. En met enige fantasie en als je kijkt met half dicht geknepen ogen heeft ook de achterzijde de contouren van de allereerste Ford Capri.

Zijaanzicht van een oranje SUV tegen een oranje achtergrond met kleurverloop, waardoor het strakke ontwerp en de zwarte accenten van het voertuig worden benadrukt, die doen denken aan de klassieke Ford Capri.
Zijaanzicht van een oranje SUV tegen een oranje achtergrond met kleurverloop, waardoor het strakke ontwerp en de zwarte accenten van het voertuig worden benadrukt, die doen denken aan de klassieke Ford Capri.

Volledig elektrisch, actieradius tot 627 km

De Ford Capri gaat de toekomst in als volledig elektrisch model. Ford geeft een actieradius op van maximaal 627 km (WLTP) met volgeladen batterij. Andere details: een kantelbaar display, bagageruimte van 572 liter en de mogelijkheid om snel te laden tot 185 kW.


Futuristisch auto-interieur met een stuur met het iconische Ford-logo, een groot centraal touchscreen-display en een modern dashboardontwerp, geïnspireerd op de tijdloze elegantie van de Ford Capri, vanuit het perspectief van de bestuurdersstoel.


Twee mensen zitten te ontspannen in een geparkeerde blauwe Ford Capri, waarbij de een buiten het passagiersraam leunt en de ander achterover leunt op de bestuurdersstoel, gestrekt met opgeheven armen.


Een persoon plaatst een geel voorwerp in een vak in de middenconsole van een Ford Capri.

Stoelen met verwarming en massagefunctie

Het interieur is ruim genoeg voor vijf inzittenden. De voorstoelen hebben geïntegreerde hoofdsteunen, zoals je vroeger ook zag bij de Ford Capri. Ze zijn verwarmbaar en dat geldt ook voor het stuurwiel. De stoelen hebben verder ook een massagefunctie. Opties zijn een Bang & Olufsen audiosysteem met tien luidsprekers. Ambiance sfeerverlichting met keuze uit tien kleuren zit in de hogere uitrustingsniveaus.

Grote middenconsole

Het Ford Sync-infotainmentsysteem heeft een kantelbaar touchscreen van 14,6-inch. Spraakbediening is aan boord en connectiviteit met Android Auto en Apple Carplay, uiteraard zou je bijna zeggen. Het aflegvak en oplaadstation voor smartphones is groot genoeg voor twee exemplaren. Tussen de voorstoelen zit een fors opbergvak dat groot genoeg is voor een laptop met schermformaat van 15-inch. En er is plek voor 1,5-liter flessen.

Snelladen in 26 minuten

En dan de prestaties: de elektromotor levert 286 pk en biedt een acceleratie van 0-100 km/uur in 6,4 seconden. De Ford Capri met vierwielaandrijving levert 340 pk en sprint naar 100 km/uur in 5,3 seconden. Ondanks de grotere lithium-ion batterij is de actieradius iets korter met maximaal 592 km. Deze versie heeft wel de sterkere 185 kW lader aan boord, waarmee van 10-80% is te laden is in 26 minuten. De Capri met 286 pk heeft een lader van 135 kW en dan duurt het 28 minuten om van 10-80% te laden.

Ford Capri, uitrusting

Dan de veiligheids- en assistentiesystemen:

Prijzen nieuwe Ford Capri

De Ford Capri is per direct te bestellen voor een prijs vanaf 43.450 euro. De Extended Range versie met grotere batterij is er vanaf 47.850 euro. Wil je meer vermogen en vierwielaandrijving dan ben je minimaal 54.850 euro kwijt. Wel even geduld, want Ford start de levering eind 2024.

Twee moderne auto's, een blauwe en een gele, geparkeerd op een industriegebied onder straatverlichting bij zonsondergang, die doet denken aan de klassieke Ford Capri in een tijdloze setting.