Autonieuws

Flinke upgrade voor Tesla Model 3: alle details!

september 1, 2023

Na zes jaar een facelift

Er zijn al meer dan 2 miljoen exemplaren van de Tesla Model 3 geproduceerd, nadat het eerste exemplaar zes jaar geleden van de band rolde. Nu krijgt de Model 3 een belangrijke upgrade. Tesla trapt af met de Model 3 achterwielaandrijving en Long Range All-Wheel Drive. De Performance-variant volgt mogelijk in een later stadium. De upgrade heeft vooral betrekking op meer verfijning, comfort en kwaliteit, zowel binnenin als aan de buitenzijde. De Tesla Model Y gaat binnenkort ook onder het mes.

Design Tesla Model 3 2024

Tesla blijft daarbij trouw aan het gestroomlijnde, overzichtelijke ontwerp van de Model 3. Het gaat dus vooral om een evolutie in plaats van een revolutie. De vernieuwde Model 3 is direct herkenbaar aan het nieuwe front, de vernieuwde achterzijde, verbeterde aerodynamica, nieuwe verlichting en een volledig nieuw minimalistisch interieur. Maar wat is er precies nieuw? We zetten alle zaken stap voor stap op een rij.

Tekst gaat verder na foto-overzicht


Tesla Model 3 faceliftTesla Model 3 2024


Betere aerodynamica

Scherpere carrosserielijnen en aerodynamisch geoptimaliseerde oppervlakken verminderen de luchtweerstand en windgeruis en vergroten het bereik.

Nieuwe verlichting

De koplampen hebben een geheel nieuw uiterlijk. De achterlichten hebben ook vernieuwde styling. Ze zijn nu fraai geïntegreerd in de achterklep.

Twee nieuwe kleuren

Ultra Red en Stealth Grey zijn twee nieuwe kleuren voor de Tesla Model 3 2024. Ultra Red is een high-chroma kleur met een dynamische diepte die wordt gecreëerd door het toepassen van meerlaagse lak. De kleur Midnight Silver Metallic wordt vervangen door Stealth Grey, een rijke donkergrijze metallic kleur. Alle kleuren op een rij.


Andere velgen/banden

De wielen hebben een nieuw design met verbeterde aerodynamica. Ook past Tesla andere banden toe voor een groter rijbereik en minder rijgeluiden.Strak interieur voor Tesla Model 3

Tesla tilt de afwerking van het interieur naar een hoger niveau door toepassing van premium materialen (echt aluminium, textiel, enz.). Het interieur heeft ook sfeerverlichting.

Geventileerde stoelen

Geventileerde voorstoelen en stoelverwarming voor alle stoelen zijn volledig geïntegreerd in de automatische airconditioning.

Fluisterstil interieur

Het interieur is stiller dan ooit, dankzij ons akoestische glas rondom, verbeterde lagerbussen, afdichtingen en geluiddempende materialen.

Draadloos opladen van telefoons en opbergruimte

De middenconsole is opnieuw ingericht. De vernieuwde Tesla Model 3 heeft een ruime aluminium opbergruimte en twee draadloze telefoonladers. Om een laptop snel op te laden beschikt de auto over één USB-C-laadpoort voorin en twee achterin, elk met een vermogen tot 65 W.

Audiosysteem van de nieuwe generatie 

De Model 3 heeft een nieuw premium audiosysteem dat door Tesla zelf is ontworpen. Bij Long Range-uitvoeringen bestaat het systeem uit 17 luidsprekers, dubbele subwoofers en dubbele versterkers. Uitvoeringen met achterwielaandrijving beschikken over 9 luidsprekers, een subwoofer en een versterker. Inclusief ingebouwde ondersteuning voor Spotify, Apple Music en Tidal. Extra en krachtigere microfoons zorgen voor een verbeterde gesprekskwaliteit.

Display tweede zitrij

Net als de Model S en Model X krijgt nu ook de Model 3 een 8-inch display achter met geïntegreerde climate control, ventilatie en entertainment.

Rijden zonder hendels

De hendels aan het stuurwiel zijn vervangen door bedieningselementen op het stuurwiel voor een overzichtelijke rijervaring, met zowel haptische schakelaars als fysieke knoppen. Slim schakelen selecteert automatisch de juiste rijrichting om uw rit te beginnen, net als bij de nieuwste Model S en Model X.

Tesla Model 3 2024

Middendisplay

Het 15,4 inch middendisplay heeft dezelfde afmetingen als voorheen, maar met een groter bruikbaar schermoppervlak dankzij de smallere rand. Het beschikt over een aanpasbare gebruikersinterface en wordt in de loop van de tijd verbeterd met OTA-updates. De auto heeft ook een 50% verbeterd mobiel netwerk, 2x wifi-bereik en dual-band wifi-mogelijkheden (2,4 GHz en 5 GHz).

Line-up en prijzen Tesla Model 3

Leveringen van Model 3 achterwielaandrijving en Long Range All-Wheel Drive starten eind oktober in Europa en het Midden-Oosten. In Nederland is Model 3 RWD beschikbaar vanaf 42.990 euro en Model 3 Long Range vanaf 50.990 euro.

Specificaties Tesla Model 3 achterwielaandrijving

Specificaties Tesla Model 3 Long Range

Trekhaak Tesla Model 3

Je betaalt 1.350 euro bij voor een stalen trekhaak met afneembare adapter. Deze is geschikt voor een geremd trekgewicht tot 1.000 kg.