Autonieuws

Fiat weigert om nog grijze auto’s te produceren

juni 29, 2023

Kleurrijk Italië

Italië wordt gekenmerkt door levendige kleuren. Denk maar aan de zee van Italië, de zon van Italië, de aarde van Italië en de lucht van Italië. Uit het diverse Italiaanse landschap – en alles wat daar bij hoort – haalt Fiat zijn inspiratie om auto’s kleur te geven.

Geen grijze auto’s meer

“We hebben besloten om te stoppen met de productie van grijze Fiat-auto’s. Dit is uitdagend en ontwrichtend en het is bedoeld om Fiats leiderschap als het merk van vreugde, kleuren en optimisme verder te versterken”, zegt Olivier Francois, Fiat Chief Executive Officer en Global Chief Marketing Officer bij Stellantis.


Dolce Vita

“Italië is het land van de kleuren en dat geldt vanaf vandaag ook voor de auto’s van Fiat. Deze keuze draagt de waarden van de New Dolce Vita en het Italiaanse DNA van het merk verder uit naar het publiek. Fiat wil mensen inspireren om met optimisme en positiviteit te leven.”

Diverse kleuren, maar geen grijs

Het huidige Fiat-gamma – 500e, 500 Hybrid, 500X, Panda en Tipo – is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder: Gelato wit, Sicilia oranje, Paprika oranje, Passione rood, Blu Dipinto di Blu, Italia blauw, Venezia blauw, Rugiada groen, Foresta groen, Rose goud en Cinema zwart – allemaal met een suggestieve naam die doen denken aan de prachtige Italiaanse landschappen en de dolce vita stemming. Maar grijs, nee. Dat doet Fiat niet meer. Ook de nieuwe Fiat 600e, een volledig elektrische crossover, wordt niet in het grijs geleverd. De presentatie van de Fiat 600e vindt plaats op 4 juli.

Aantal grijze Fiat-modellen in Nederland

We zijn benieuwd hoe het kleurenpalet van Fiat er over een aantal jaar uit zal zien. In 2023 is 21,4 procent van alle geregistreerde Fiat-modellen in Nederland nog grijs, blijkt uit gegevens van RDW. Zilver wordt in dit geval ook als grijs geregistreerd.