Autonieuws Autosport Formule 1

Fernando Alonso volgt Vettel op bij Aston Martin

augustus 1, 2022

Aston Martin

De geruchtenmolen kwam direct op gang nadat Sebastian Vettel kortgeleden bekendmaakte dat hij aan het eind van dit seizoen zijn helm aan de wilgen hangt. Veel vingers wezen naar de Nederlander Nyck de Vries, die momenteel een lekker seizoen draait in de Formule E. Aston Martin blijkt echter voor iemand gekozen te hebben met iets meer ervaring.

Fernando Alonso

Al een week na de bekendmaking van het afscheid van Vettel is zijn opvolger namelijk al bekend. Niemand minder dan Fernando Alonso kruipt volgend jaar achter het stuur van de donkergroene Aston Martin-bolide.

Hoewel het team van Aston Martin dit seizoen aanzienlijk slechter presteert dan zijn huidige team —Aston Martin staat negende in het kampioenschap, Alpine op de vierde plaats — ziet de Spanjaard een gouden toekomst voor zich. “Het team trekt systematisch de beste mensen aan, die al veel hebben gewonnen. Ik weet dat het team bovendien beschikt over goede nieuwe faciliteiten in de fabriek op Silverstone. Niemand in de Formule 1 heeft momenteel een betere visie en meer toewijding om te winnen. Daarom is dit zo’n mooie kans voor mij”, aldus de wereldkampioen van 2005 en 2006.

Bak ervaring

Met een recordaantal van 346 races is Alonso de meest ervaren F1-coureur aller tijden. Aston Martin wordt zijn zesde team sinds zijn debuut in 2001. De Spanjaard reed eerder voor Minardi, Renault (twee keer), McLaren (twee keer), Ferrari en Alpine.

Om een beeld te scheppen van hoe lang Alonso al meedraait: hij is de enige actieve F1-coureur die nog tegen de vader van Max Verstappen heeft gereden in de Formule 1. Andere bekende namen uit de beginperiode van Alonso zijn uiteraard de broertjes Schumacher, maar ook coureurs als Jean Alesi, Eddie Irvine, Jacques Villeneuve en zelfs Johnny Herbert reden nog in de F1 tegen Alonso. Coureurs als Mark Webber en Felipe Massa moesten zelfs nog hun opwachting maken en zijn inmiddels al weer lang uit beeld. Alonso rijdt voorlopig nog door. Minimaal tot 2024, want hij tekent bij Aston Martin voor meerdere jaren.

Lees ook: