Autonieuws

Extra scherp private lease aanbod voor Dacia Spring

februari 1, 2024

Dacia Spring populair onder particulieren

Meer dan de helft van alle Dacia Spring-klanten zijn particulieren. Daarmee behoort de compacte, volledig elektrische Dacia tot de bestverkochte elektrische auto’s aan particulieren in Europa. De Dacia Spring is nu te rijden voor een private leasetarief vanaf slechts 249 euro per maand. Dit tarief geldt voor de uitvoering Essential met een 27 kWh-batterij, een 33 kW sterke elektromotor en een actieradius tot 230 kilometer (WLTP).

Private lease met SEPP-subsidie

In het geval van private lease wordt de SEPP-subsidie omgezet in een bijdrage van 61 euro per maand. De Dacia Spring is daardoor te rijden voor 188 euro per maand. Dit bedrag geldt voor een looptijd van 48 maanden, ofwel aanzienlijk korter dan de looptijd van 72 maanden die normaliter door private leaseaanbieders wordt gecommuniceerd.

Deze tarieven die Dacia noemt zijn op basis van een looptijd van 48 maanden, 5.000 kilometer per jaar en 450 euro Eigen Risico. Aanbetaling (uit inruil) is niet mogelijk. De maximale meerkilometerprijs per km bij vanaftarief is 0,10 eurocent en de maximale minderkilometerprijs per km bij vanaftarief is 0,03 eurocent.

Inbegrepen bij Dacia Private Lease zijn motorrijtuigenbelasting, allriskverzekering (eigen bijdrage 450 euro op casco), onderhoud, reparatie & banden, vervangend vervoer na 24 uur, pechhulp Europa, afleverkosten, schadeverzekering voor inzittenden en bescherming bij inkomstenverlies, btw en administratiekosten. Kosten voor wassen, brandstof en updates van een eventueel navigatiesysteem zijn niet inbegrepen.

Meerprijs voor Expression

De Dacia Spring in de uitvoering Essential is standaard uitgerust met onder meer airconditioning, DAB+ radio met bluetooth en usb-aansluiting, Active Emergency Braking System en Hill Start Assist. Voor slechts 10 euro per maand extra is de Dacia Spring ook te private leasen als rijker uitgeruste Expression-uitvoering.

50/50-deal zakelijk: 0% rente

Dacia heeft ook een aantrekkelijk financieringsvoorstel. Met de zogeheten 50/50-deal is de Dacia Spring direct uit voorraad te rijden door 50% van het aankoopbedrag nu te betalen, en de rest tegen een rentetarief van 0% te financieren. Dit is voor elke zakelijke klant interessant, maar opent ook een manier van auto’s financieren voor klanten die bijvoorbeeld vanuit geloofsovertuiging geen rentedragende leningen aangaan.

Over de Dacia Spring

De Dacia Spring is een compacte elektrische auto waarmee Dacia de markt voor nieuwe, 100% elektrische auto’s toegankelijk heeft gemaakt voor het grote publiek. De gemiddelde afstand die Dacia Spring-rijders dagelijks afleggen, ligt rond de 30 kilometer. Dit betekent dat de actieradius van 230 kilometer (WLTP) voldoende is om de auto niet meer dan één keer per week te hoeven opladen. Daar waar de Spring als handige stadsauto is ontworpen en met zijn compacte formaat daar ook volledig aan voldoet, valt ook het gebruik buiten de grote steden op. Met veel interactie tussen verschillende dorpen die vaak via provinciale wegen verbonden zijn, blijkt de Spring een ideaal voertuig voor veel klanten.