Autonieuws

Eigenaar ziet McLaren P1 verloren gaan door orkaan Ian

september 29, 2022

Kanariegele McLaren P1

Instagrammer Ernie – beter bekend onder de profielnaam ‘lambo9286‘ – heeft niets te klagen als het om zijn wagenpark gaat. Zijn grootste trots is een kanariegele McLaren P1 die hij regelmatig op de foto zet en op Instagram deelt.

Erg triest

Maar helaas: orkaan Ian heeft ook zijn McLaren te pakken gehad. Op Instagram deelt hij een foto waarbij zijn P1 compleet onder water staat. Roesten zal de P1 niet, want hij is volledig opgetrokken uit koolstofvezel en andere lichtgewicht componenten. Maar triest is het wel. Ernie lijkt er nuchter onder te zijn. Wie zich een P1 kan veroorloven, kan vast en zeker ook de verzekeringspremie betalen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ernie (@lambo9286)

McLaren P1 als ‘hurricane supply car’

Opvallend is dat de Ernie op woensdag 28 oktober – een dag voor het incident – nog een foto had geplaatst op Instagram met de tekst ‘My hurricane supply car’. Hij was even wat boodschappen gaan halen met zijn P1. De dag daarna ging het mis. Overigens is er niemand gewond geraakt. Dat blijft natuurlijk het belangrijkst.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ernie (@lambo9286)

McLaren P1: oplage en aandrijflijn

Van de McLaren P1 zijn in totaal 439 exemplaren geproduceerd, gebaseerd op 375 exemplaren van de reguliere P1 – zoals die van Ernie – 58 stuks van de P1 GTR, vijf exemplaren van de P1 LM en slechts één McLaren P1 GT. Alle auto’s zijn gebouwd tussen oktober 2013 en december 2015. In Nederland had de normale variant een nieuwprijs van 1.111.617 euro, inclusief belastingen. De hybride aandrijflijn van deze hypercar bestaat uit een 3,8-liter V8-motor met twee turbo’s met 737 pk, aangevuld met een 179 pk sterke elektromotor. Het systeemvermogen komt uit op 916 pk met maximaal 900 Nm aan koppel.