Autonieuws

Eerste hybride-motorfiets is van Kawasaki

oktober 6, 2023

De aandrijving van de Kawasaki Ninja 7 Hybrid bestaat uit een parallel-twin motor van 451cc en een elektromotor die samen goed zijn voor een vermogen van 43,5 kW (60 pk). Switch naar de E-boost modus en je krijgt tijdelijk 51,1 kW (69,5 pk) ter beschikking. De Ninja 7 Hybrid heeft een versnellingsbak met twee functies: zelf schakelen of kiezen voor automatisch. Uiteraard is er ook een compacte batterij aan boord om de elektromotor van stroom te voorzien.

Bijzonder uiterlijk

De Kawasaki Ninja 7 Hybrid ook flitsend en futuristisch. Bij het snelle uiterlijk claimt Kawasaki wel een zeer laag verbruik. Logisch, want hybride-auto’s scoren ook altijd een laag verbruik, zeker als je de hybride-aandrijving optimaal weet te benutten. Daarnaast lijkt de claim terecht, want een motor van 451cc is door zijn bescheiden inhoud doorgaans zuinig. Met wat elektrische ondersteuning komt hij ongetwijfeld verder op een liter benzine.

Met start-stop systeem

Er is te kiezen uit drie rijmodi: sport-hybrid, eco-hybrid en een EV-modus voor volledig elektrisch rijden. In die laatste positie zal de transmissie naar de stand automatisch switchen. Het start-stop systeem kennen we van hybride-auto’s. De Ninja 7 Hybrid heeft hem ook en het systeem zet de motor uit als je stopt. De transmissie wordt dan automatisch in de eerste versnelling gezet. Bij het inknijpen van de koppelingshendel start de motor en kun je dus direct weer wegrijden. De Ninja 7 Hybrid heeft verder een Walk Mode. Dan helpt de elektrische aandrijving je bij het stapvoets voor- en achteruit manoeuvreren.

Frame

Het frame is specifiek ontworpen voor deze motor. De basis is het Kawasaki Trellis-frame. Dat is echter aangepast om de brandstofmotor, de elektromotor en de accu compact te kunnen monteren. In een positie waardoor de Ninja 7 Hybrid ook een optimale gewichtsverdeling krijgt.

Kawasaki Rideology

De speciale kleurstelling en een kleurendisplay dat met je smartphone is te koppelen via de Kawasaki Rideology app zijn enkele andere kenmerken. Tot zover houdt de informatie op. Kawasaki meldt binnenkort meer bekend te maken over de volledige specificaties, de prijs en beschikbaarheid.